Nogomet

FOTO: Sarajevo i Sloga nose po bod sa Bilinog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prvom susretu 25. kola M:tel Premijer nogometne lige Sarajevo je pred oko 500 gledalaca na Stadionu “Bilino polje” u Zenici odigralo neriješeno protiv dobojske Sloge rezultatom 1:1 (1:0).

Strijelac gola u prvom poluvremenu bio je Ganac Francis Kyeremeh, koji je u 16. minuti pogodio iz peterca za 1:0, nakon što je gostujući golman Ilia Gučmazov bio kratko odbio loptu poslije šuta Dala Varešanovića sa oko 13 metara.

Prethodno su gosti izvrsnu priliku imali već u 6. minuti, kada je na oko 25 metara od gola Sarajeva proigran Uglješa Stevanović, koji je krenuo sam prema golamanu Belminu Dizdareviću. Dizdarević je istrčao na oko 10-ak metara sa gol-crte te nogom odbranio njegov šut. Sarajevo je imalo više od igre i više prilika, ali se na odmor otišlo pri vodstvu od 1:0.

Sloga je na 1:1 uspjela poravnati već u trećoj minuti drugog poluvremena, odnosno u 48. minuti susreta, a strijelac je bio rezervista Franko Dadić, koji je na poluvremenu ušao u igru. Dadić je sa oko 10-ak metara iskosa sa lijeve strane šutirao prizemno te pogodio suprotni ugao gola Sarajeva.

Golman gostiju Gučmazov odbranio je u 59. minuti šut Almedina Ziljkića sa oko 18 metara po sredini gola, a odbijenu loptu sa oko tri metra u gol nije uspio poslati ni Kyeremeh. Gučmazov je odbranio i njegov šut. Dobru priliku za novo vodstvo Sarajeva nije iskoristio rezervista Giorgi Gullashvili, koji je sa oko metar od gola šutirao glavom pored gola.

Minutu kasnije izbila je gužva na sredini terena, a nakon naguravanja i smirivanja situacije žute su kartone dobili Ilija Martinović kod Sarajeva te strijelac gola za Slogu, Franko Dadić. Gučmazov je u 79. minuti šutirao iskosa sa lijeve strane sa visine peterca, ali je neko iz odbrane gostiju blokirao njegov šut pa je lopta otišla u korner.

Brazilac Oliveira Renan šutirao je u 84. minuti sa oko 10-ak metara od gola, ali je lopta zamalo otišla iznad prečke. Šut sa oko 20 metara Adnana Džafića završio je pored gola. Sarajevo je pritiskalo i u nastavku, ali bez uspjeha. Sarajevo je u četvrtoj minuti sudijskog dodatka postiglo gol, koji je poništen zbog prekršaja nad jednim igračem Sloge u 16- ercu gostiju pa je ostalo 1:1.

U preostalim susretima 25. kola sutra se sastaju: Posušje – Sloboda (15.00), Velež – Leotar (16:00), Borac – Zrinjski (18.30), Željezničar – Tuzla City (20.00). U ponedjeljak igraju Široki Brijeg – Igman (18.00), čime će biti i kompletirano 25. kolo.

Tabela: Zrinjski 57, Borac 43, Široki Brijeg 40, Željezničar 39, Velež 37, Sarajevo 36, Leotar 26, Sloboda 24, Tuzla City 24, Igman 24, Sloga 24, Posušje 24 boda.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno