Zenica

Foto: ŠAPA zahvalna GSS Stanica Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: ŠAPA zahvalna GSS Stanica Zenica – USPJEŠNA EVAKUACIJA PET BAČENIH ŠTENACA NA STRELIŠTU KA MOŠĆANICI

Nakon što smo od strane Policijske stanice Crkvice, a potom i od mješana Putovića Sadrije Eleza, obaviješteni da je u napuštenom više metara dubokom šahtu, na Strelištu ka Mošćanici bačeno više malih štenaca starosti oko mjesec dana da živi umiru u najvećim mukama, odmah smo pristupili akciji spašavanja, kontaktirali Gorsku službu spašavanja (GSS) koja se odmah odazvala i obećala pomoć, Vatrogasnu službu Zenica koja je obezbijedila prevoz, a volonteri Udruženja ŠAPA Zenica su se uputili ka lokaciji.

Uz pomoć pripadnika GSSa Almira Medanovića i Suljić Armina, iz duboke nepristupačne rupe je izvučeno pet malih štenaca živih koji su cijukali, koji su potom evakuisani i smješteni na sigurnu lokaciju od strane volontera Udruženja ŠAPA Zenica.  Štenci su mršavi, izmučeni ali za sada stabilno.

Koristimo priliku da se javno u ime Udruženja ŠAPA Zenica, zahvalimo pripadnicima GSSa Almiru Medanoviću i Suljić Arminu i njihovomNačelniku službe Semiru Šatoroviću, bez čije pomoći ne bismo bili u mogućnosti spasiti pet života, Vatrogasnoj službi Zenica na pruženoj pomoći sa prevozom i prijateljskoj podršci, gospodinu Sadriji Elezu bez čije pravovremene reakcije životinje nikad ne bi bile nađene i bile bi osuđene na umiranje u mukama danima.

Udruženje ŠAPA Zenica je zgroženo činom bacanja živih pasa, štenaca u duboku rupu, a što je predstavlja montruozan čin mučenja životinja koji najoštrije treba osuditi cjelokupna javnost.  Apelujemo na sve građane da pravovremeno reaguju i da prijavljuju slučajeve nasilja i mučenja životinja.

Ko spasi jedan život, spasio je cijeli svijet…..

ŠAPA Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno