Politika

FOTO: Saopćenje za javnost- SPU BiH Zenica u MZ Jalija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stranka penzionera/umirovljenika Grada Zenica, održala je svoj posljednji preizborni skup , u četvrtak, 29.09.2022.godine u prostorijama M.Z. Jalija.

Predizborni skup je održan u prostorijama M.Z. Jalija, tačnije u prostorijama Udruženja ŽENE JALIJE.

Za razliku od prethodnih predizbornih skupova ovoga puta je na predizbornom skupu u člansvo Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika BiH Zenica, primljeno  7 (sedam) novih članica i tom prilikom su im uručene članske knjižice Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika BiH Zenica. U svečanom dijelu predizbornog skupa, članske knjižice novim članicama Stranke penzionera/umirovljenika BiH Zenica su uručili : Hadžira Dračo, sekretar Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika BiH Zenica, Zlatka Zajimović, predsjednica Mjesnog ogranka  Gradske organizacije Stranke penzionera /umirovljenika BiH Zenica i Mehmed Rahmanović, predsjednik Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika BiH Zenica. Nove članice Stranke penzinera/umirovljenika su : 1.Crnić Maida, 2. Lušija Fatima, 3.Đanić Zuhra, 4.Karahasanović Azra, 5.Ekinović Hajra, 6.Radončić Lutvija i 7.Zajimović Zlatka. Dobrodoščlicu  u Stranku penzinera/umirovljenika im je poželio predsjednik Gradske organizacije Mehmed Rahmanvić ,sa nadom da će u budućnosti biti još novih članova.

U radnom dijelu predizbornog skupa predstavili su se kandidati sa područja Grada Zenica sa liste za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona: 1.Mehmed Rahmanović , na listi redni broj 2., 2. Sejad Sivac , na listi redni broj 8., 3.Hadžira Dračo , na listi redni broj 16., 4.Sabra Terzić , na listi redni broj 21., 5.Ishak Šehaganović , na listi redni broj 22., 6.Zlatka Zajimović  , na listi redni broj 23., 7.Senaida Alić , na listi rednio broj 26., 8.Stela Dominović , na listi redni broj 28.,9. Senad Čamdžić,  na listi redni broj 32.i 10.Saima Šumež, na lisi redni broj 39.

Poslije upoznavanja sa prisutnim kandidatima iz Zenice za Skupštinu zeničko-dobojskog kantona skupu su se obrtili Hamid Begovac i Mirnes Husejnagić istakuti članovi Stranke penzionera/umirovljenika Zenica.

Na kraju se skupu obratio Mehmed Rahmanović drugi na listi za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona koji je iznio program  i principe rada Stranke penzionera sa posebnim osvrtom na probleme i politiku djelovanja po pitanju opšteg standrda penzionerske populacije, visine penzija, stabilnosti izvora sredstava za finansiranje penzija, povećanju najnižih penzija, zdravstvenog sistema, obrazovanja i zapošljavanja mladih, esencijalne liste i cijena lijekova itd.

Na kraju je pozvao sve penzionere i građane da izađu na izbore i da glasaju za kandidate Stranke penzionera sa liste za Skupštinu zeničko-dobojskog kantona i liste za Parlament Federacije BiH uz podršku i glas za Denisa Bećirevića za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Vijeme je za promjene i povjernje !

Gradska organizacija Stranke penzionera/umirovljenika BiH Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno