Info

FOTO: Sa Udruženjem Baton iz Zenice u posjeti gradu i Distriktu Brčko

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Sa Udruženjem Baton iz Zenice u posjeti gradu i Distriktu Brčko – U proteklu nedjelju, 13.10.2019.godine, Udruženje Baton iz Zenice organizovalo je edukativno-turističku ekskurziju u grad Brčko-Brčko Distrikt. Putovalo se sa dva autobusa Prevoz putnika Zavidovići sa 115 učesnika.

U Brčkom smo srdačno dočekani od strane predstavnika mnogih struktura u gradu (koordinacije boračkih udruženja Distrikta Brčko, predsjedavajućeg skupštine Brčko Distrikta, glavnog imama Medžlisa IZ Brčko Distrikta, imama iz tri brčanske džamije…).

Dan je protekao u obilasku najznačajnijih mjesta iz proteklog rata ’92-’95, kao i Brčko danas (šehidska mezarja, muzeji, bivši logori, spomenici, džamije…). Naši domaćini su bili oduševljeni posjetom ovolikog broja Zeničana i našim interesovanjem i našom podrškom njihovom gradu, te interesom za njihovu noviju istoriju iz proteklog rata.

Za ovu ekskurziju zaslužno je Udruženje Baton na čelu sa predsjednikom Amirom Ismićem i sve pohvale za organizaciju, a domaćinima za srdačan doček u njihovom gradu.

Pripremit ćemo i opšrniju reportažu i foto galeriju sa ove ekskurzije u narednim danima.

 

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno