Rukomet

FOTO: Rutinska pobjeda rukometaša ŠR Čelik Junior nad ekipom Travnika u komšijskom derbiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru 19.kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2020/2021, danas, 24.4.2021.godine, u Zenici su igrali domaća ekipa ŠR Čelik Junior i ekipa RK Travnik.

Utakmica je odigrana od 15 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa u cijelom svijetu.

Zasluženu pobjedu u ovom komšijskom derbiju zabilježila je domaća ekipa ŠR Čelik Junior iz Zenice.

Rezultat: ŠR Čelik Junior – RK Travnik  31:27 (18:13);

Utakmicu su sudili S.Zuko i E.Brkić, a delegat je bio Damir Gadžo;

Isključenja: Čelik Junior 4 minuta, Travnik 6 minuta;

Sastav ekipe ŠR Čelik Junior i strijelci:

Salih Čelarević, Faris Telalović 2, Amer Ekinović 4, Anes Suljić 7, Emel Šabić 3, Ajdin Tufekčić, Demir Šabanović, Edhem Grabus 5, Stjepan Baltić 2, Malik Delić, Džan Čeljo, Muhamed Ajanović 6, Nikola Nevistić 2, Matija Šarić, Filip Ikić. (Glavni trener: Vladimir Zeljko, pom. trener Ago Grabić, službeno lice Edin Grabus);

Kod Čelik Juniora najefikasniji Anes Suljić sa 7 golova, Muhamed Ajanović sa 6, te Edhem Grabus sa 5 golova;

Kod Travnika najefikasniji su bili Amar Hrustanović sa 10 i Mateo Čeko 7 golova;

Domaći rukometaši otvaraju utakmicu vođstvom od 1:0, a gosti ubrzo izjednačuju na 1:1 i ovo je jedino izjednačenje gostiju na utakmici, a sve ostalo vrijeme domaći su bili u vođstvu.

Nakon nekoliko minuta na semaforu je 4:1 za Čelik Junior. Gosti iz Travnika su prilazili na minus jedan gol zaostatka  i od toga nisu mogli dalje. U više navrata domaći su imali tri gola prednosti, a od vođstva 14:11, sa tri uzastopna gola, domaći idu na plus šest golova (17:11). Ova tri gola postigli su Anes Suljić, Muhamed Ajanović i Edhem Grabus. Prvo poluvrijeme je završilo rezultatom 18:13 za Čelik Junior.

U drugom poluvremenu dosta izjednačena igra i golovi, a domaći su rutinski sačuvali prednost ostvarenu u prvom poluvremenu za konačnih i zasluženih, 31:27 za zeničku ekipu, ŠR Čelik Junior.

Trener domaćih, Vladimir Zeljko dao je priliku svim igračima sa klupe da nastupe u ovom komšijskom derbiju. Travničani nisu uspjeli da se revanširaju Zeničanima za pobjedu Čelik Juniora u Travniku od 15:25.

-Sigurna pobjeda koja nije dolazila u pitanje tokom cijele utakmice.Više rutinski, nego igrački smo dobili.

Pojedinačno, svi su igrali koliko je dovoljno za pobjedu, a ovu djecu kroz igru odlično vode Amer Ekinović i Muhamed Ajanović. Svi sa klupe su ulazili u igru-, saopštio nam je nakon utakmice glavni trener ŠR Čelik Junior, Vladimir Zeljko.

U narednom 20.kolu ŠR Čelik Junior gostuje kod ekipe Bosna TS iz Tešnja, a drugi zenički ligaš, RK Čelik, je domaćin ekipi „Sana 7“.

Tekst i foto galerija: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno