Rukomet

Četiri kola do kraja u Prvoj rukometnoj ligi FBiH, grupa Sjever

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Četiri kola do kraja u Prvoj rukometnoj ligi FBiH, grupa Sjever- U vikendu pred nama odigrat će se utakmice 19.kola u Prvoj rukometnoj ligi FBiH, grupa Sjever, u kojoj nastupaju i dva zenička prvoligaša, RK Čelik i ŠR Čelik Junior.

Do kraja ligaškog takmičenja ostala su ukupno još četiri kola. Prvo mjesto na tabeli i plasman u Premijer ligu BiH obezbjedila je ekipa Gradačca, iako postoji teoretska šansa za drugačiji ishod.

Do kraja takmičenja RK Čelik je domaćin ekipama Sana 7 i Bosni TS iz Tešnja, a gostuje Rudaru (B) i Krajini. S druge strane, Gradačac je domaćin Krajini i Kaknju, a gostuje Donjem Vakufu i Travniku.

U ovom 19.kolu RK Čelik gostuje kod Rudara u Banoviće, dok je ŠR Čelik Junior domaćin Travniku u komšijskom derbiju.

Drugoplasirani zenički Čelik u prošlom kolu pobjedio je kod kuće ekipu Gradačca sa 33:28, čime je vratio samopouzdanje u ekipi. Ekipu je u prošlom kolu sa klupe vodio Damir Hukić.

O trenutnoj situaciji u RK Čelik preuzimamo sa Zenicainfo.baizjavu Paneta Škrbića, predsjednika RK Čelik:

-Mi smo uspjeli okupiti ekipu poslije tog poraza od Čelik Juniora. Ekipa je ostala na okupu osim jednog igrača koji je preselio u Njemačku sa porodicom. Svi smo tu i igramo dobro. Ta utakmica protiv Gradačca, ona nas je dodatno šokirala, dodatno smo se razočarali, jer smo vidjeli da smo bolji od Gradačca. Mi smo trebali da idemo u Premijer ligu. Ali šta ćete, takva je sudbina, lopta je okrugla i to se desilo što se desilo.

Ja sam obavio razgovore sa svim igračima i svi žele da ostanu u Čeliku. Mi paralelno, sa odigravanjem ove četiri utakmice i završavanjem prvenstva na regularan način, istovremeno razmišljamo za ubuduće, za naredno prvenstvo kada neće biti Gradačca -, kazao je Škrbić.

Pred utakmicu sa Travnikom u Zenici, kao i o stanju u ŠR Čelik Junior, uzeli smo izjavu od Vladimira Zeljke, trenera i osnivača Škole rukometa Čelik Junior:

-Komšijski derbi sa Travnikom je ove subote od 15 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica, bez prisustva publike zbog pandemije koronavirusa. Utakmicu protiv Travnika dočekujemo u punom sastavu sa puno optimizma, ekipa je kompletna, a poslije povrede u tim se vraća i pivot Demir Šabanovic, koji je, itekako, bio jedna od važnih karika u našem sastavu. U prvom djelu smo dobili Travnik u gostima sa 10 razlike i uz maksimalnu angažovanost možemo ponoviti  pobjedu, odnosno upisati tri boda i sa tom pobjedom, vjerovatno, ostati na odličnoj trećoj poziciji.

Što se tiče rezultata u ovom prvensrvu, kao što sam rekao, treće mjesto sa ubjedljivo najmlađom ekipom, prosjek nepunih 18 godina, je veliki uspjeh i pokazatelj da se sa domaćim kadrom može ostvariri dobar rezultat. Mi smo se bazirali na vlastite snage. U ekipi, takođe, imamo nekoliko mladih talentovanih  igrača, 16 godina, iz susjednih opština. To će u budućnosti biti praksa da mlade talentovane igrače dovedemo u našu školu rukometa i naravno da se u svom daljem školovanju obrazuju u Zenici, što smatramo pravim putem za jedan dobar rezultat u narednom periodu. Naše tri omladinske selekcije, takođe, su u svojim nastupima postigli odlične rezultate. Od naredne sezone u sistem takmičenja uključujemo dječake 2011. godište i mlađi, njih 20, koji već nepunu godinu vrijedno treniraju sa svojim trenerima -, saopštio nam je trener Vladimir Zeljko.

Parovi 19. kola:

Rudar (B) – Čelik

Čelik Junior – Travnik (subota u 15 sati)

Sana7 – Bosna TS

Gradačac – Krajina

Jajce – Donji Vakuf

Žepče – Kakanj

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno