Rukomet

FOTO: Rukometaši Čelika poraženi u finišu utakmice u Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Rukometaši Čelika poraženi u finišu utakmice u Areni – Prva liga FBiH, grupa Sjever, 22.kolo. RK ČELIK – RK SLOBODA 26:33 (15:17);

Gradska Arena „Husejin Smajlović“ u Zenici, centralni tereni; Početak: u 18 sati; Gledalaca: oko 600.

Sudije su bili  Džemal Čedić i Dino Đerzić (Sarajevo),  delegat Emir Konjičanin (Visoko).

Sastavi ekipa, strijelci, odbrane golmana:

RK ČELIK: Muamer Kaljić, Faris Mrako, EldarMehić (1), Kenan Muslić (4), IsmarKahrić, Adnan Begagić (3), Adnan Sumbuljević, Ivo Mišković (1), Jasmin Omerović (6), Danijel Jurić (2), Riad Polić (18 odbrana), Kenan Biogradlija (1), Aldin Begagić (4), Muhamed Ajanović (3), EkremKobilica, Adi Pašalić (1). (Trener: SeldinRizanović).

RK SLOBODA: Zdravko Čajić, Edin Cerić, Darko Ilić (4), Adi Omeragić, Amer Denjo (1), Enes Skopljak (2), Sidik Omerović (17 odbrana), Dino Mehić, Kerim Torlaković (1), Harun Hamzabegović (1), Arnad Hamzić 5), Bakir Hajdarević, Mirza Jusufović, Emir Suhonjić (8), Semir Memić (3), Davor Kadić (8). (Trener: Mirza Bulić).

Sedmerci: za RK Čelik 4 (2), za Slobodu 3 (3). Isključenja: obje ekipe po 10 minuta.

Najefikasniji kod Čelika: Jasmin Omerović 6, te Kenan Muslić i Aldin Begagić po 4 gola.

Kod Slobode prvi strijelci: Davor Kadić i Emir Suhonjić po 8, te Arnad Hamzić 5 golova.

Prije početka utakmice mala svečanost, predsjednik Pane Škrbić je čestitao rođendan prvotimcu Muhamedu Ajanoviću i uručio mu poklon.

U pravoj rukometnoj poslastici, kakva nije dugo viđena u Zenici, igrali su stari rivali, zenički RK Čelik i tuzlanska Sloboda. Odlična igra dva protivnika, nadigravanje sa sjajnim potezima, fer utakmica i dosta zasluženih aplauza domaćoj ekipi Čelika.

Pobjedu je ostvarila gostujuća ekipa Slobode, a čini se da je preovladalo iskustvo starijih Slobodinih igrača u finišu utakmice. Čelikov hendikep u 2.poluvremenu je bila povreda koljena Kenana Muslića u 30.minuti prvog poluvremena, koji je do povrede igrao odlično i postigao 4 gola. On je završio u bolnici i kako su nam javili iz RK Čelik, nije ono najgore i neće morati na operaciju koljena.

Gosti iz Tuzle odlično otvaraju utakmicu, vode sa 1:7, 5:11, 6:12, a u 22. minuti je samo 12:13.

U 25.minuti domaći su prvi put  izjednačili rezultat na 14:14 i uz podršku sa tribina pokazali da imaju karakter. Prvo vođstvo  od 15:14 domaći su imali u 28.minuti golom Jamina Omerovića i to je bilo jedino vođstvo. U finišu prvog poluvremena Tuzlaci postižu tri brza gola i na odmor se odlazi pri rezultatu 15:17 za Slobodu.

U poluvremenu utakmice realizovana je nagradna igra i pet najsretnijih gledalaca dobilo je lijepe nagrade, a u nagradnoj igri su učestvovale kupljene ulaznice za utakmicu.

U drugom poluvremenu bilježimo dosta ravnopravnu igru sa minimalnom prednošću Tuzlaka ili neriješene rezultate do 53.minute. Od 53.minute, kod rezultata 25:25, Sloboda pravi seriju od 0:7 i rezultat je 25:32, što je i prelomilo utakmicu. Do kraja utakmice ekipe su postigle još po jedan gol za konačnih 26:33 za Slobodu.

Za igrača utakmice proglašen je Riad Polić, golman Čelika, koji je zabilježio 18 odbrana.

U narednom, 23.kolu, koje se igra 27.4., rukometaši Čelika gostuju u Zavidovićima kod RK Krivaja.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno