Rukomet

FOTO: RK Čelik pobijedio u Visokom – Eldar Mehić postigao 12 golova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: RK Čelik pobijedio u Visokom – Eldar Mehić postigao 12 golova

  • U šest utakmica šest pobjeda RK Čelik – Čelik pregazio i Bosnu
  • Igrač utakmice Eldar Mehić

Utakmica sedmog kola Prve lige F Bih – Grupa Sjever RK Bosna 2 (Visoko),  RK Čelik, igrano u KSC Mladost u Visokom. Gledalaca: 150. Rezultat: 26:36 (polu-vrijeme 16:16). Sudije: Lipa Nedim i Muhtarević Adnan. Delegat: Eso Konjiča-nin. Sedmerci: Bosna 7 (6), Čelik 7 (5). Isključenja: Bosna 4, Čelik 6 minuta.

RK BOSNA: Ajdin Imamović, Belmin Hrnjić (2), Berin Ahić , Nedim Alihodžić, Tarik Halilbegović, Sead Sirčo (5), Harun Babić (6), Mirza Redža (1), Adnan Kurtoviuć, Ahmet Čabaravdić, Emrah Jamaković (10), Harun Sirčo (2), Kerim Semić (2). Trener: Mirza Handžić.

RK ČELIK: Faris Mrako (1), Eldar Mehić (12), Kenan Musić (4), Ismar Kahrić, Adnan Begagić (1), Adnan Sumbujević, Miran Čović (1), Jasmin Omerović (5), Danijel Jurić, Riad Polić (9 odbrana), Kenan Biogradlija (3), Admir Bjelopjak (1), Haris Muhić (6 odbrana), Aldin Begagić (4), Adi Pašalić (4). Trener: Seldin Rizvanović.

Sjajna rukometna predstava u Visokom. Mlada ekipa Bosne 2  odlično se nosila protiv iskusnije ekipe RK Čelik, tako da je pro poluvrijeme završeno rezultatom 16:16. Čelik je tek u drugom poluvrmenu ubacio u brzniku više i odličnom igrom i u odbrani i u napadu stalno povećao prednost, koja je na kraj završila sa deset golova prednosti za RK Čalik (36:26 za Čelik).

Prvo poluvrijeme je karaktisalo puno tehnčkih grešaka kod napadača RK Čelik, jer su neki igrači željeli da postignu što veći broj golova. Iako je Čelik poveo sa ubjeljivih 5:1, a zahvaljujući greškama Čelikovih napadača rezltat je izjednačen na 5:5.  Čak je u jednom trenutku Bosna povećala prednost sa 3 gola razlike i to je sve što je mogla da učini vrlo mlada i talentovana ekipa Bosne završilo rezultaomn 36:26. za RK Čelik.

Takav rezultat je obezbijedio da se RK Čelik sa 18 bodova učvrsti na prvom mjestu prvenstvene tabele Prva liga Federacije – Grupa Sjever.

Ova utakmica RK Čelik biće upamćena po odličnoj igri  odbrani i po brzim kontranapadima .

Najabolji igrači u domaćoj ekipi bili se Emrak Jamaković (postigao 10 golova), te Harun Babić sa 6 i Sead Sirčo sa 5 golova.

Golgeter i igrač utakmice je bio Eldar Mehić iz RK Čelika, koji je postigao 12 golova, dok je Jasmin Omerović postogao  5, te Kenan Muslić, Aldin Begović i Adi Pašalić koji su postigli po četiri gola za RK Čelik.

U narednom kolu Čelik je domaćin ekipi SANE 7 iz Sanskog mosta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno