Rukomet

FOTO: RK Čelik najavljuje napad na Premijer ligu!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dodijeljene godišnje nagrade ,,Srce Čelika” najboljim igračima u ovoj godini, a to su Mevle Čehajić, Faris Rujanc i Danijel Jurić

,,Srce Čelika” i za najveće nade RK Čelika, mlade prvotimce Velida Čelenku i Ahmeta Kačamakovića

Tradicionalni prednovogodišnji prijem, druženje i svečanu večeru za igrače i članove Uprave RK Čelika i ove godine je priredio predsjedndik RK Čelika Pane Škrbić, gdje su onim najboljim dodijeljeno najveće klupsko priznanje ,,Srce Čelik” i novčane nagrade.  Najbolji igrači RK Čelika u ovoj godini su kapiten i zamjenik kapitena tima –  Mevle Čeha-jić i Danijel Jurić, te sjajni bek Faris Rujanac, a priznanje ,,Najveće nade RK Čelika” i novčane nagrade uručene su Velidu Čelenki i Ahmetu Kačamakoviću. Priznanjer ,,Srce Čelika” uručeno je i treneru Ljubo-miru Mikiju Filipoviću.

Premijer liga: sad ili nikad!

Predsjednik Kluba Pane Škrbić je u uvodu ove svečanosti, između ostalog,  istakao:

,,Imamo tim koji je kroz proteklo prvenstvo, posebno u posle-dnjim utakmicama stasao, kontiunirano napredovao, u hodu sazrijevao i rastao, postao ozbiljana i stabilna ekpa. Cijeli tim je  klapa, raja, prijatelji bez medjusobnih incidenata, tim koji se na terenu nikoga ne boji i juriša na prvom mjesto u Prvoj ligi F BiH. Jače nego ikada napadamo Premijer igu BiH, jer sva-ka čast našim konkurentima,  ali mi smo najbolji tim Prve lige F BiH”  – naglasio je Škrbić.

Izjave nagrađenih

Zhavjujući se na priznanju, trener Ljubomir Miki Filipović je rekao:

Hvala svim igačima koji su dali svoj maksimum, u svakoj utakmici davali cijelog sebe, muški se borili, pružili snagu i volju za pobjedama. Na proljeće mi imamo bolji rapored nego jesenas, jer smo sve najbolje ekipe u protekloj sezoni pobije-dili  u gostima (RK Rudar, Žepče, Jajce). Naš najveći rezultat je što smo iz utakmice u utakmicu bivali sve jači, poboljšali kva-litet naše igre i sada možemo pobijediti svaku ekipu u Ligi!  Jesenji dio prvenstva smo ,,prošli” bez ljevorukih  igrača, pa smo u ptrazi za dva kvalitetna igrača na pozicijama desnog beka i desnog krila, mada su na tim pozicijama, iako dešnjaci odlinčo odgrali Tarik Kubat i Mario Filipović. Vjerijem u ove momke i idemo dalje  – reko je Filipović.

Mevludin Čehajić je za naš portal izjavio:

,,Sretnan sam, kao i svi moji saigrači, što sam član ovog i ova-kvog sjajnog kluba – RK Čelika. Hvala predsjedniku Škrbiću na oranizaciji ove divne večeri. Bićemo mi još bolji i još jači na proljeće i kao kapiten obećavam: osvojićemo prvo mjesto na tabeli!  Čast svakome, ali mi se ne bojimo se nikoga! Kao kapiten ponosan sam što smo  Klub  u kome nema afera, postoji samo sloga, ljubav  i divnog druženja – svi za jednog, jedan za sve” – rekao je Čehajić.

Frais Rujanac:

,,Siguran sam da je RK Čelik najbolje organizovani rukometni klub u Bosni i Hercegovini, gdje je igrač u centru pažnje svih u klubu. Iako u ovom tenutku imam dvije ino i tri permijerliga-ške ponude za odlazak iz Čelika, javno izjavljujem – ne zovite me, jer dok je god na čelu kluba predsjednik Pane Škrbić, ja nikuda ne idem iz RK Čelika! Na proljeće do konačne pobjede i plasmana u Premijer ligu BiH! Ja ću na proljeće dati svoj ma-ksimum maksimuma” – rekao je Frujanac.

Danijel Jurić:

,,Zahvalio bih se, prije svega, predsjedniku Škrbić Panetu i treneru Filipović Mikuju, koji od nas prave bolje igrače , ali i bolje osobe. Za ovo prznanje ,,Igrač godine” su vrlo zaslužni svi moji saigrači, koji su u najtežim trenutcima pokazali kako se bori za ovaj klub i ovaj grad. Nagrada je za mene više kolektivna nego lična, znači pripada svim mojim saigračima. Veliko je zadovoljstvo i sreća biti član RK Čelika! Na proljeće idemo još žešće, idemo još jače, idemo do kraja! – izjavio je Danijel Jurić.

Saradnja sa klubovima regiona

Na kraju valja istaći da će RK Čelik i  naredne godine, kada navršava 73 godine postojanja,  organizovati (deseti) medjunarodni rukometni turnir ZAIM KOBIICA. Nastaviće se i jačati  saradnja sa velikim klubovi-ma iz regiona, prije svega sa RK Slobodom iz Tuzle, RK Vardarom iz Skoplja, prvakom Crne Gore – RK Budvanaka rivijera, Crvenom zvez-dom iz Beograda, te klubovima  iz Slovenije i Hrvatske, sa kojima slijede dogovori.

,,Isključivo vlastitim snagaa i aktivnostima mi smo rješavali pitaja tekućih troškova Kluba. I pored znatnog smanjenja dotacija od Grada, koja su praktično svedena na simboličan iznos i ne bi bila dovoljna ni za takmičenje u opšinskoj, a pogotovo ne  u najvećim rukometnim ligama – mi ne odu-stajemo! Sredstva  za organizaciju utakmica,  obaveze prema Savezu, za naknade i stipendije igračima, troškove za prevoze igrača i druge troškovie  redovno smo isplaćivani,  isključivom zaslugom Uprave kluba i RK Čelik u Novu godinu ulazi bez i jedne marke duga!”– rekao je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

NA SLICI: Sa svečanosti u RK Čeliku. Fotografije Jasmin Hadžić Blicko.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno