Zabava

Foto: Retromania 2015.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Koncert “Retromania” uokviru “Zeničkog proljeća” doživio je sinoć fijasko, iako su se organizatori potrudili da sve pripreme na najvišem nivou. Tek nekoliko stotina Zeničana uživalo je u izvedbama najboljih zeničkih muzičara, koji su se na sceni pojavili u proteklih pedeset godina.

Koncert su otvorili članovi Dječijeg hora Osnovne muzičke škole u Zenici, a potom je na binu izašlo tridesetak zeničkih rokera, koji su kroz različite muzičke stilove obilježilo zeničku estradu. S obzirom da većina bendova danas nije kompletna, jer članovi ili nisu aktivni, ne žive u okruženju ili nisu među živima, nastup je protekao “pod okriljem” osam bendova, od gostiju iz travničkog Extra 2000, preko još aktivnih Rima bande, pa “mješanih” sastava bendova The Badmakers, Ze selekcija, Gong, do široj javnosti najpoznatijih “Nemoguće vruće” i “Taxi banda”.

Kad je nešto iza ponoći red došao na goste iz benda “Teška industrija” koncert je okončan, zvanično “zbog tehničkih problema”. Prema dostupnim informacijama, policijski službenici nisu dozvolili njihov nastup jer su organizatori imali dozvolu za koncert samo do ponoći.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno