Rekreacija

FOTO: reportaža – Upoznajmo Lisac u četiri godišnja doba – zima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: reportaža – Upoznajmo Lisac u četiri godišnja doba – zima – Sedma sezona Tajanove planinarske tradicionalne manifestacije „Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba“ je počela sa prvim zimskim planinarskim pohodom koji je održan u subotu 18. februara ove godine.

Da su planinari izdržljivi dokazala je grupa planinara i građana Zenice od 53 učesnika koji su se usudili uz kišu i snijeg uputiti ka planini Lisac gdje su uživali u pravom zimskom ambijentu. Uživajući stazom nisu osjetili hladnoću ni teškoću ove staze koja vodi do planinarskog doma na Liscu.

Kako program zahtijeva organizator je za sve učesnike pohoda zagrijao prostorije doma ipočastio ih planinskim čajem. Boravkom u domu učesnici su se družili uz igru i pjesmu koja je tradicija u ovom domu.

Poslije ručka grupa učesnika se je vratila kući a većina je ostala za noćno druženje koje je trajalo do ponoći. Ovom prilikom je promovisana sekcija Društva Arcelormittal koju čine uposlenici kompanije sa predsjednikom Tahirom Šabićem.

Pohodu su se odazvali članovi P.D. Vedro, Željezara, Tvrtkovac i građani Zenice među kojima je bilo onih koji su po prvi put obišli planinu Lisac i boravili planinarski dom na Liscu. Utisci sa ovoga pohoda su nezaboravni i evo jednog od planinarke Dine.

Planinarska staza duga 6 km. i 2.5 sata hoda bila je prekratka da oćejfimo i ispoljimo sve svoje sniježne šejtanluke.Ne vidjeh ni jedno lice bez osmjeha, ne čuh ni jedno kukanje zbog mokre odjeće, ne osjetih ni tračak negativne energije. Ako lažem ja, ne lažu slike!!!

Naredni proljetni planinarski pohod planiran je u aprilu koji kreće iz sela Vrselje. Tekst i foto: Bernadin Kapo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno