Zenica

FOTO-reportaža sa Prve Šetnje do iftara 2023: Zmajevac

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Valja brojati do 238. Toliko nas se okupilo na Staroj pijaci, odakle je počeo transport ka Visokovcima, početnoj tački Prve Šetnje do iftara 2023. Odlične vremenske prilike za četvrti vikend marta i lijepa, ugodna i nama dobro poznata staza, privukle su veliki broj učesnika, isključivo omladine.

U koloni dugoj nekoliko stotina metara, našli su se i naši prijatelji iz Sarajeva, Visokog, Viteza i Kaknja. Na Baricama smo predstavili udruženje Azimuth 135 i ko to sve sa nama šeta i planinari. Kroz krasne crnogorične šume Zmajevca i selo Zahalje, spustili smo se na vidikovac iznad naselja Ravan. Tu smo iftarili i uživali u, vjerovatno, najljepšem pogledu na Zenicu.

Spustili smo se u grad po noći i time zaokružili 7 km ture. Projekat su podržali Zeni-tours, TopClean, pekara “Pruščanović – kod Seje”, Dino sa prijateljem, porodice Dedić i Trivičević, Hasena i Cober, Amela.

Vodiči su bili Šejma Dulaš, Dinana Hodžić, Amar Babić, Kemal Vidimlić i Afan Abazović, a realizaciji je pomogla Amina Doglod zajedno sa ostalim učesnicima.

Rezultati ankete, koju provodimo nakon svake naše ture, pokazali su nekoliko zanimljivih činjenica (do momenta pisanja izvještaja, popunilo je 85 učesnika): – 68,2 % učesnika je mlađe od 30 godina – 26 % učesnika je prvi put planinarilo – 43 % učesnika nikada ranije nije bilo na Zmajevcu – 96 % učesnika je vodičima dalo ocjenu odličan (5) – 44,7 % imalo je visoka očekivanja koja su im ispunjena, a 18,8% imalo je mala očekivanja, ali su dobili mnogo veći rezultat – 100 % ih je dalo ocjenu odličan (5) za cjelokupnu turu Nekoliko komentara:

– Nije se primjetila razlika u vodjenju tura sa duplo manje ljudi i sa ovom setnjom. Sve pohvale za organizaciju 👏

– Pa cak nisam dobila ni upalu misica. Sto je dobro!

– Hvala na lijepom druzenju i sve pohvale za organizaciju ovakvog izleta sa ovolikim brojem ucesnika ,sve funkcionisalo savrseno od pocetka do kraja. Velika je to odgovornost koja zahtjeva ulaganje puno slobodnog vremena.

– Veliki odziv učesnika mi daje veću želju da planinarim. ☺️

– Odlican izlet, druženje kao i promocija turizma.

– Ideja koja je odlično realizovana, organizacija koja je sve vrijeme bila na nivou zadatka i samo želje da se da se u što više realizuje ovakvih programa.

Pratite naše najave i ostalih Šetnji, a sve zavisi od vremenskih prilika. Informacije objavljujemo na www.facebook.com/azimuth135 ili www.instagram.com/azimuth.135

Fotografije: Amir Abazović, Halid Spahić, Dženis Hasanica, Senad Bajramović (dron) i ostali učesnici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno