Rekreacija

Foto: reportaža iz kampa izviđača na Boračkom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: reportaža iz kampa izviđača na Boračkom – U četvrtak 7.jula 2016. godine počelo je 59. „Izviđačko ljeto“ na Boračkom jezeru, pod sloganom „Glasnici budućnosti“.

Prva smjena ljetovanja sa 175 učesnika i gostiju je počela 7. jula i traje 8 dana, tačnije do 15. jula, druga od 15. do 23. jula, treća i ujedno interetnički kamp od 23. jula do 01. augusta, dok je četvrta smjena i posljednja, a traje od 01. do 9. augusta.

Naš redovni saradnik Emir Serdarević je za Zenicablog pratio dešavanja u prva tri dana, prve smjene ljetovanja. Učesnici su radili na čišćenju i uređenju tabora. Zainteresovani su imali priliku prisustvovati radionici Yu-Gi-Oh.

Također je održano predavanje našeg člana Miroslava Popovića Mire, gdje su imali priliku slušati o nastanku organizacije izviđača u Zenici, o kampu na Boračkom jezeru i kako je to sve izgledalo nekada davno. Miro je rado odgovarao na pitanja svih učesnika.

Za KZP drugog dana svaki vod je imao zadatak pripremiti aktivnost kojom približava narod i kulturu koja im je data u zadatak.

Trećeg dana održan je turnir u fudbalu…

Pored „Izviđačkog ljeta“ 2016 planirane aktivnosti za ovo ljeto jesu  veliki Interetnički kamp, osnovni i  napredni Instruktorski seminar, te brojne druge aktivnosti za djevojčice i dječake uzrasta do 15 godina.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno