Nogomet

Foto: Remi Mladosti i Viteza na Kamberovića polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na terenu s plastičnom podlogom na Kamberovića polju u Zenici nogometaši Mladosti remizirali su u prvoj kontrolnoj utakmici protiv premijerligaša iz Viteza. Ako je suditi po igri i rezultatu protiv premijerligaša Viteza, slobodno možemo konstatirati da će Mladost biti jedan od najozbiljnijih pretedenata za naslov prvaka i prelazak u premijerligaško društvo.U ravnopravnoj igri, koja je zadovojila oko 200 gledatelja, Mladost i Vitez su odigrali neodlučeno. Iako je bilo prilika na obe strane, iskusni golmani Šabić i Škorić nisu kapitulirali.

U početnoj postavi Mladosti zaigrala su i četvorica novajlija: Mirza Rizvanović, Srđan Savić, Šerif Hasić i Aladin Isaković, koji su pokazali da će biti prava pojačanja. Riječ je o iskusnim i provjerenim igračima, s dugogodišnjim igranjem u Premijer ligi i nema sumnje da je njihov angažman pun pogodak vodstva Mladosti. Narednu utakmicu Mladost igra u utorak, također na terenu Kamberovića polja, protiv Čelika.

NK Vitez – Mladost (DK) 0:0
Stadion Kamberovića polje u Zenici. Gledalaca: 200. Sudija: Mirza Demir (Kakanj).
VITEZ: Škorić, Livaja,M.Petrović, ,Pezo, Alić, Hrkač, , Vidović, Kapetan, D. Jurčević, Livančić, Pinjuh. Još su igrali: M.Jurčević,Barišić, Jurić, Šantić, Basara, Vidović, Smriko. Trener: Ante Mise.
MLADOST: Šabić, Rizvanović, Hrelja, Alagić, Hasanović, Savić, Hasić, Huseinspahić, Šišić, Isaković, Dilaver. Još su igrali: Čelebić, Hrvat, Musić, Džafić, Bajramović, Karzić, Durmić, Kovač, Zukić, Đuđo, Delibašić. Trener: Nijaz Kapo.

M.K.KakanjLive / foto: J. Hadžić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno