Nogomet

Foto: Remi Čelika i Širokog Brijega u Zenici u posljednjem kolu prvenstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Remi Čelika i Širokog Brijega u Zenici u posljednjem kolu prvenstva NK ČELIK – NK ŠIROKI BRIJEG 1:1; Stadion: „Bilino polje” u Zenici; Početak u 17 sati; Gledalaca oko 800 (Na južnoj tribini oko 200 najvatrenijih Čelikovih navijača, popularnih Robijaša, a na Sjeveru grupica od 15-ak Škripara, navijača Širokog Brijega). Vrijeme: sunčano (+ 24*C). Glavni sudija Mateo Musa (Čitluk), pomoćnici A1 Haris Baković (Sarajevo), A2 Damir Lazić (Brčko), delegat Ramiz Omanović (Bihać), posmatrač suđenja Dragan Marić (Srbac).

Uokviru  33. kola prvenstva (10.kolo trećeg dijela i zadnje kolo prvenstva) BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, u Zenici na stadionu “Bilino polje“, igrali su domaći NK Čelik i ekipa NK Široki Brijeg. Završeno je neriješenim rezultatom.

REZULTAT: ČELIK – ŠIROKI BRIJEG   1:1 (1:1)

Strijelci: 0:1 Mato Stanić u 8′, 1:1 Haris Dilaver u 20′;

Žuti kartoni: Peselj, Baban, Okoli, Dilaver (Čelik), Čorluka, Stanić, Kovačić (Široki Brijeg)

Početni sastavi ekipa:

Čelik: Pavlović, Hodžić, Okoli, Vrhovac, Dilaver (cap), Okić, Grahovac, Žuna, Baban, Pecelj, Blažević.

(Glavni trener Arslan Cihat);

Široki Brijeg: Zlomislić, Kvesić, Kožul, Barišić (cap), Petrović, Marić, Stanić, Ćorluka, Jurić, Vukoja, Kovačić. (Glavni trener Goce Sedloski);

Dosta izmjena u početnim sastavima timova za ovu utakmicu i šansu da nastupe od prve minute dobili su igrači sa manjom minutažom u igri.

Neki detalji sa utakmice:

U prvoj minuti šansa za Široki nakon prodora Kvesića po lijevoj strani, ubačaj do Petrovića koji šutira sa nekih 7-8 metara, ali golman Čelika Pavlović brani odbijajući loptu u korner.

Nakon kornera u 6.minuti Okoli šutira pored desne stative.

-Gosti dolaze u vođstvo u 8.minuti nakon prodora Kvesića po lijevoj strani, centaršut do slobodnog Mate Stanića, koji precizno šutira u gol za vođstvo Širokog od 0:1.

-U 20.minuti domaći su izjednačili nakon dobre saradnje Okića i Pecelja, ovaj potonji odlično centrira na peterac do Karisa Dilavera, koji glavom precizno šutira u gol za izjednačenje od 1:1, što je i rezultat prvog poluvremena. Ispostavilo se da je ovo i konačan rezultat, postignut u 20.minuti.

Gužva pred golom gostiju u 60.minuti, ali lopta bježi Dilaveru u povoljnoj poziciji.

U narednoj 61.minuti Grahovac upošljava Okića, koji šutira pravo u golmana gostiju Zlonislića.

Pokušaj glavom sa 10-ak metara za Široki, ali Pavlović zaustavlja ovaj šut Stanića.

Nakon centaršuta Barišića u šesnaesterac Čelika iz slobodnog udarca u 86.minuti, golman Čelika Pavlović je izboksovao loptu u aut.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja na utakmici.

 

Tekst i foto galerija E-Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno