Zenica

FOTO: Realizacija projekta “Očistimo Bistričak kroz igru i pjesmu”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 13.11.2022. godine Kulturno umjetničko društvo Željezara Zenica realizovalo je projekat “ Očistimo Bistričak kroz igru i pjesmu” koje se finansira od strane Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša Zeničko – dobojskog kantona, a na koje su aplicirali putem Javnog poziva Projekti iz oblasti zaštite okoliša na području Zeničko – dobojskog kantona LOT 3.

Ovim putem članovi Kulturno umjetničkog društva Željezara Zenica još jednom su pokazali da osim što su čuvari kulture, običaja i tradicije čuvaju i svoju okolinu, svoju prirodu i vrše promociju turističkih destinacija Zeničko – dobojskog kantona i Zenice kao sjedišta njihovog udruženja.

Primarni cilj projekta  bio im je da očiste izletište Bistričak nadomak Zenice te postave table obavještenja da sačuvaju ovaj biser prirode. Dok im je sekundarni cilj bio da ponovo približe ovo mjesto kao mjesto za odmor i rekreaciju svojim članovim i svojim simpatizerima te kroz table obaviještenja koje su postavili podignu svijest građana o očuvanju prirode, rijeke i šume na ovom lokalitetu te skrenu pažnju da građani pokupe svoj otpad nakon izleta.

Akciji se odazvalo preko 50 članova i simpatizera društva gdje su kroz igru i pjesmu sa zadovljstvom uradili ovaj projekat.

Članovi Kulturno umjetničkog društva Željezara Zenica zahvaljuju se svima onima koji nesebično pomažu u radu ovog društva, a posebno onima koji čuvaju našu kulturu, naše običaje, našu tradiciji te prirodu i okolinu.

KUD “Željezara” Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno