Naše

FOTO: Reakcija javnosti “probudila” nadležne, Gradski bazeni se ipak pripremaju za sezonu?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je prošlogodišnja sezona kupanja na kompleksu Gradskih bazena skraćena zbog velikih gubitaka vode u sistemu, protekla je gotovo cijela godina bez ikakvih intervencija na dovodu, obradi ili upotrebi vode za kupanje.

Tek nakon što je jedna sugrađanka javnim postom na ovu temu “zatalaasala” javnost, a njena poruka prenesena putem našeg portala stigla i do nadležnih, krenula je javna polemika trebaju li (i ove godine) naši sugrađani da osvježenje traže u Kaknju, Vitezu ili Žepču, na tamošnjim bazenima i aqua-kompleksima.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je, koristeći jedan od svojih izlazaka za govornicu na vanrednoj sjednici gradskog vijeća, rekao da će ipak biti pokrenuta nužna rekonstrukcija, a nezvanične informacije govore da je za funkcionalnost sistema neophodno barem 350.000 KM.

Kako saznaje Zenicablog, sistem vodosnadbjevanja koji počinje od vodozahvata između Kasapovića i Talama i vodi do bazena značajno je “narušen”, a gubici vode su zabilježeni i u samim bazenima i spremnicima. Dosadašnja “krpljenja” očigledno nisu bila dovoljna, a priča o višemilionskoj investiciji i zainteresovanim stranim partnerima još je na nivou Powerpoint prezentacije.

Naš sugrađanin Vladimir Franjić, koji također prati ovu “situaciju” na svom FB profilu danas je objavio niz fotografija, koje ukazuju da su se nadležni ipak, sa prvim zrakama junskog sunca, “probudili” i da se “nešto radi” oko Bazena. Hoće li to značiti i biti dovoljno za ipak i pokretanje ljetne sezone u junu, vidjećemo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno