Biznis

FOTO: Radovi na Zeničkoj obilaznici teku planiranom dinamikom, radnici po povratku iz Hrvatske idu u karantin

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Radovi na izgradnji Zeničke obilaznice na Koridoru 5C za sada se izvode planiranom dinamikom uprkos koronavirusu koji je do sada nanio veliku štetu privrednom sektoru u BiH i svijetu.Izgradnja Zeničke obilaznice nije upitna s obzirom da su na njoj angažovani radnici bh. firmi, osim na jednom dijelu na kojem radi turski Cengiz. Međutim, svi radovi se izvode planiranom dinamikom.

U razgovori za Klix.ba Reuf Kadrić, predstavnik JP Autoceste FBiH, je kazao da je bilo određenih problema s nabavkom materijala iz Italije i Kine, ali da je izvođač radova već našao nove dobavljače.

“Već su planirani novi dobavljači kod kojih je moguće izvršiti nabavku kablova za naprezanje i sidta tako da ćemo eliminisati ta moguća kašnjenja i stići sve rokove kako je i planirano. Radovi na vijaduktu Babina rijeka idu planiranom dinamikom tako da ćemo 15. aprila spojiti i lijevi vijadukt”, kazao je Kadrić.

Dodao je da radovi ne kasne ni na jednom dijelu dionice te da je turski Cengiz s obzirom na koronavirus, kao i Euroasfalt i Strabag, izvršio dezinfekciju kampa, radnih mašina, a svi radnici imaju potrebnu zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju.

Na gradilištu Zeničke obilaznice koja bi trebala biti gotova i svečano otvorena 25. novembra za sada se nalazi dovoljan broj radnika.

“Svakako kako radovi napreduju trebat ćemo više radnika, a jedini problem imamo kod Euroasfalta s obzirom da imaju radnike koji su bili na radu u Hrvatskoj pa će po povratku trebati u karantin kako bi se utvrdilo da li su zaraženi koronavirusom ili ne. Međutim, sve će to biti uredu i rokovi će biti ispoštovani”, zaključio je Kadrić u razgovoru za Klix.ba.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno