Biznis

FOTO: Radovi na poddionici Klopče – Donja Gračanica teku planiranom dinamikom uprkos koronavirusu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Radovi na poddionici Klopče – Donja Gračanica teku planiranom dinamikom uprkos koronavirusu – Radovi na izgradnji poddionice Klopče – Donja Gračanica izvode se planiranom dinamikom uprkos koronavirusu. Na izgradnji su angažovani radnici bh. firmi, izvršena je dezinfekcija kampa, radnih mašina, a svi radnici imaju potrebnu zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju.

Na poddionici dugoj blizu šest kilometara trenutno se izvode radovi na iskopu i izradi roštiljske konstrukcije iznad nivelete ceste. Završeni su radovi na rasponskoj konstrukciji vijadukta i trenutno se radi na produžetku upornjaka broj dva. Također se izvode radovi na završetku roštiljske konstrukcije (zaštiti klizišta), izradi temelja zaštitne konstrukcije na gasovodu, a završeni su radovi do posteljice kolovozne konstrukcije.

U narednih 15 dana počinju radovi na zidovima broj osam i devet od armirane zemlje.

Zenička obilaznica je veliki zadatak, sa veoma kompleksnim i geološko vrlo složenim projektima, a deset novih funkcionalnih kilometara autoceste trebali bi biti završeno za Dan državnosti BiH za kada je planirano zvanično puštanje u rad.

U tabeli je predstavljeno stanje na izgradnji objekata na poddionici Klopče – Donja Gračanica u procentima za mjesec april 2020. godine.

MOSTOVI
Vijadukt Klopačke stijene 95%
Vijadukt Babina Rijeka 90%
Vijadukt Pehare 60%
Vijadukt Ričice 93%
Most Drivuša 90%
TUNELI
Tunel Ričice 95%
Tunel Pečuj 95%

Pandemija koronavirusa nije zaustavila radove na izgradnji Koridora 5c. Devet gradilišta na kojima je angažovano 1100 radnika su u punom pogonu i odvijaju se uz primjenu svih mjera koje su predviđene u cilju suzbijanja koronavirusa. Izdate su upute o provođenju mjera i postupanja koje treba sprovoditi na gradilištima, a da  istovremeno ne dođe do zastoja u dinamici izvođenja radova.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno