Biznis

FOTO: Radovi na novom Paviljonu KPZ Zenica u toku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Radovi na novom Paviljonu KPZ Zenica u toku – U Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa Zenica 22. jula počela je izgradnja Paviljona IX, projektovane površine 2.686 m2 u kojem je predviđen smještaj 238 osuđenika.

Cilj izgradnje novog paviljona je rasterećenje postojećih neuslovnih smještajnih kapaciteta, kao i bolji nadzor osuđenika. Izgradnja Paviljona IX finansirana je  sredstvima Evropske unije namijenjenim za podršku BiH u području vladavine prava i osiguravanju učinkovitosti, profesionalnosti i nezavisnosti sektora pravosuđa.

Vrijednost radova je 2.152.000 eura, a planirano vrijeme izgradnje je 12 mjeseci. Izvođač je “Almy–Gradnja” d.o.o. Zenica, dok je nadzor nad izvođenjem radova povjeren firmi “Aksa” d.o.o. Zenica.

“Razvoj sektora pravosuđa je među prioritetima Vlade ZDK. Zahvaljujem se institucijama EU kojesu osigurale sredstva za ovaj kapitalni projekt. Očekujem da će izvođač završiti radove u predviđenom roku”, izjavio je premijer ZDK Mirza Ganić.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno