Rekreacija

FOTO: PSD Poštar Zenica domaćin planinarskih susreta PTT Balkan na planini Hum

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Planinarsko-sportsko društvo “POŠTAR”-Zenica je bilo domaćin od 02.06.-04.06.2023. VI (6) planinarskih susreta PTT Balkana na planinarskom domu “Jedinci” na planini Hum.

Ova inicijativa i projekt koji se realizuje već šestu godinu nastavlja se razvijati i jačati zahvaljujući entuzijazmu rukovodstava pet planinarskih društava iz BiH i regije. (Zenica, Beograd, Sarajevo, Tuzla, Novi Sad).

Upravni odbor i članovi PSD “Poštar”-Zenica su se potrudili da budu dobri domaćini.

Poslije dočeka gostiju (02.06.) i tradicionalnog roštilja, i poslije zasluženog sna u subotu (03.06.) smo za goste planinare organizovali planinarski uspon na vrh planine Hum. Iako je vrijeme bilo promjenljivo uz mjestimičnu kišu to nije pokolebalo iskusne planinare da bez problema realizuju uspon na Hum.

Bez problema svi planinari su se vratili do doma “Jedinci” gdje smo za sve prisutne pripremili zasluženi ručak. Tokom večeri organizovana je podjela poklona za predstavnike planinarskih društava i prigodni govori domaćina i gostiju.

Lijepo raspoloženje, druženje, i razgovori o nastavku saradnje i dogovori o susretima 2024 godine su bile glavne teme između zaljubljenika u prirodu tokom drugog dana boravka naših gostiju u planinarskom domu “Jedinci”.

Planinarsko sportsko-društvo POŠTAR-Zenica je jučer (04.06.) tokom zadnjeg dana boravka gostiju članova planinarskih društava iz Tuzle (PSD Poštar-Tuzla), Novog Sada (PSD Poštar Novi Sad), i Beograda (P.O.S.PTT Beograd) organizovala historijsko-edukativni izlet u srednjovjekovnu tvrđavu Vranduk kod Zenice.

Zajedno sa gostima nešto više o historiji Vranduka i srednjovjekovne Bosne smo saznali od kustosa muzeja Emine Selimović-Horoz koja nam je bila odličan domaćin.

Posjetili smo i muzejsku postavku koja se nalazi unutar tvrđave, “pokušali lukom i strelom pogoditi metu”, fotografirali se za uspomene i dugo sjećanje.

Ubjeđeni smo da će boravak u Zenici i planinarskom domu “Jedinci”, na području općine Kakanj našim gostima- planinarima ostati u lijepom sjećanju i da smo uspješno položili test gostoprimstva i domaćinstva tokom organizacije VI (6) susreta planinara PTT Balkana.

Nadamo se da smo bili dobri domaćini i da ćemo nastaviti praviti nove i obnavljati stare mostove prijateljstva. Planinari su plemeniti i dobri ljudi koji vole komunicirati i živjeti u prirodi. Članovi PSD Poštar-Zenica će nastaviti da realizuju aktivnosti i projekte koji promovišu zdrav način života.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno