Kultura

FOTO: Prve nagrade za “Notice” u Bijeljini i Zrenjaninu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Prve nagrade za “Notice” u Bijeljini i Zrenjaninu – U periodu od 21. do 24.marta u Bijeljini je održan IV Internacionalni festival muzike “Primavera”. Na festivalu je učestvovalo oko 470 učesnika iz Bosne I Hercegovine, Srbije, Hvatske i Slovenije. Učešće su uzele i tri naše notice.

U pretkategoriji klavir nastupile su Lorena Omerović i Anamaria Perić u klasi profesorice Lejle Alajbegović Šećerović, a u pretkategoriji violina nastupila je Ema Zećo u klasi profesorice Amile Muharemović. Naše notice su svoje učešće zaokružile uspješnim interpretacijama, te osvojile prve nagrade.

Odmah nakon uspješnog nastupa u Bijeljini, naša notica Lorena Omerović je učestvovala na XIX Internacionalnom takmičenju mladih pijanista u Zrenjaninu i također osvojila prvu nagradu. Posebnu zahvalnost dugujemo roditeljima koji podržavaju i vjeruju u ideju Muzičkoj vrtića “Notica”, te su finansirali odlazak svoje djece na takmičenja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno