Zenica

FOTO: Promocija knjige “Zapisi iz dnevnika” Ismeta Begića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Promocija knjige “Zapisi iz dnevnika” Ismeta Begića – Knjiga „Zapisi iz dnevnika“ Ismeta Begića promovirana je u prisustvu velikog broja posjetilaca, u upravnoj zgradi Almya u zeničkom naselju Pečuj.

Promotori su bili general Džemal Merdan, akademik Džemal Najetović, rof.dr. Selmo Cikotić, te moderator promocije i lektor prof.dr Spahija Kozlić.

Begićeva knjiga donosi njegovo viđenje i lični opis, te svojevrsnu hronologiju dešavanja na organizaciji otpora i ratnim naporima u Nemilskom kraju u periodu od novembra 1991. do avgusta 1994. godine.

Pisana je u prvom licu od strane neposrednog aktera i biće za budućnost vrijedno svjedočanstvo jednog teškog, ali vremena punog ponosa, istaknuto je na tribini.

Begić je kazao kako je bila njegova moralna obaveza da objavi dio  svojih dnevničkih zapisa.

Pristup obrađenoj temi, po riječima generala i akademika Džemala Najetovića, autentičan je i originalan kako po sadržaju tako i po tretiranoj problematici.

Za prof.dr Selmu Cikotića ova knjiga predstavlja prikaz jedne lične sudbine, sudbine jednog prostora, jednog naroda i jedne države.

Pogledajte foto galeriju sa promocije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno