Kultura

FOTO: Promocija knjige u HKD Napredak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U HKD Napredak podružnica Zenica održana promocija knjige “Za Boga i Santiaga; Tragom Groma” Ljubomira Vranješa.

U Hrvatskom domu ‘’Kralj Tomislav’’ 15. ožujka 2024. godine održana je promocija knjige Za Boga i Santiaga; Tragom Groma autora Ljubomira Vranješa.

Organizator ove promocije je Hrvatsko kulturno društvo ”Napredak”, podružnica Zenica. Drugo izdanje spomenute knjige je iz 2023. godine u izdanju Glasa Koncila. Djelo je to koje na gotovo 300 stranica govori o hodočasničkom putovanju u Santiago de Compostela, poznatu hodočasničku rutu, odnosno Put svetoga Jakova.

Knjigu su predstavili Dragan Gavran, prof. povijesti i vlč. Ilija Orkić, hodočasnik s Camina.

Prof. Gavran govorio je o nastanku puta, njegovim geografskim značajkama kao i talentu autora koji je u djelu pokazao svoju sposobnost retrospektivnog pripovijedanja, opisa hodočasnika koje je putem sreo navodeći brojne informacije u čemu se ogleda njegovo znanje iz povijesti, književnosti i drugih područja.

Prisutni su pogledali i kratki film čiji je autor vlč. Ilija Orkić, koji je sam pohodio Camino te govorio o svome iskustvu navodeći brojne avanture i zanimljivosti.

Ljubomir Vranješ rekao je i neke važne informacije, poput broja kilometara koji čine Camino, samoj ruti, pripremi za put, velikim izazovima koje hodočasnici dožive, ali i o duhovnoj dimenziji puta.

U muzičkom dijelu programa sudjelovao je VIS Novo Nebo.

Publika je pokazala veliki interes za knjigu te se svojim komentarima i pitanjima uključila u program. Tko zna, možda ova promocija nekoga potakne da se i sam upusti na Put svetoga Jakova.

Fotografije: Draženko JurišićStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno