Rekreacija

FOTO: Proljetni planinarski pohod PD Tajan-Lisac Zenica, najmlađi učesnik desetogodišnjak, najstarija učesnica ima 82 godine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Proljetni planinarski pohod PD Tajan-Lisac Zenica, najmlađi učesnik desetogodišnjak, najstarija učesnica ima 82 godine – Da planina spaja ljude koji vole prirodu i druženje je dokaz organizovani Proljetni planinarski pohod koji organizuje PD Tajan-Lisac Zenica u sklopu tradicionalne manifestacije Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba. Ovaj vikend na planini Lisac na proljetnom planinarskom pohodu bio je susret generacije mladih i starijih učesnika, građana i planinara Zenice.

Kako je tradicija već osme godine ovaj pohod ide od jedne najljepše planinarske staze koja vodi od sela Vrselja do planinarskog doma Lisac. Staza koja daje prelijepu panoramu obližnjih vrhova planina Vlašića, Kalina, Vranice, daleke Bjelašnice te Smetova. Tajana, Tvrtkovca, i pogleda u daljine prema Javorju A da je proljeće najljepše godišnje doba učesnici su uživali u probeharalom voću sela Vrselja, crkvuta poljskih ptica, i branja na zapadnoj strani Lisca ljekovitog srijemoša.

Ovogodošinjem susretu planinara odazvalo se je 96 učesnika od kojih je 46 učesnika po prvi put učestvovao za ovaj pohod. Da je slogan –Nikad nije kasno- vrijedi za najstariju učesnicu Anicu Bogdan koja je napunila 82 godine i kako kaže da joj je ovo prvi put izlazak na Planinu Lisac i druženje sa planinarima u prirodi. Anica je krenula na nagovor svoje sestrišne Mare Rašević koja je napunila 62 godine. Bilo nam je zanimljivo sa ovim damama se družiti u koloni koje su davale svježinu i raspoloženje pri hodanju. Kako su nam obećale da će u buduće pratiti naše manifestacije i redovno se odazivati pohodima. Ovom pohodu učestvovali su i dječaci; Jurić Ivano 10 godina, Cantelege David 11 godina i već sa nama dugogodišnji učesnik naših pohoda Dudić Din 12 godina.

Kako smo sami uvidjeli u strukturu učesnika ovo je bio spoj svih generacija koji su iskoristili jedan lijep vikend u planini. Pohodu su se odazvali građani Zenice, članovi Planinarskih društava; Bila Travnik, Bočica Kakanj, Svatovac Lukavac, Željezara , Mladost, Vedro, Tvrtkovac, GSS Stanica Zenica članovi PD Tajan-Lisac i sekcija planinara Arcelor Mittala Zenica

Bernadin Kapo



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno