Zenica

FOTO: Pri kraju završetak radova na uređenju korita rijeke Bosne kod Bojinog vira

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Pri kraju završetak radova na uređenju korita Bosne kod Bojinog vira – Ovih dana na prostoru Zenice, Agencija za vodno područje rijeke Save privodi kraju radove na uređenju lijeve obale rijeke Bosne na prostoru Bojin vir, što je dio njihovog višegodišnjeg projekta uređenja korita rijeke Bosne na potezu između mostova na Bilmišću i Lukovom polju, piše rtvze.

Dionica je u dužini od oko 180 metara, a radovi se završavaju u narednih sedam do deset dana, kazala je u izjavi za rtvze, Roksanda Školjić, rukovodilac zeničkog Ureda Agencije za vodno područje rijeke Save i nastavlja:

-Završetak uređenja lijeve obale rijeke Bosne kod Bojinog vira planiran je mnogo ranije, ali je dosta vremena oduzelo pitanje rješavanja imovinsko pravnih odnosa na toj dionici, zatim su nastupili nepovoljni hidrološki uslovi i visok vodostaj, što nije dozvoljavalo izvođenje radova, a onda je trebalo obaviti i izmješatanje postojećih instalacija, tako da je projekat nastavljen u ovoj godini i trenutno je u završnoj fazi-, kazala je Roksanda Školjić.

Pomenuti radovi na dionici kod Bojinog vira, dio su projekta uređenja korita rijeke Bosne i njene regulacije u Zenici na potezu od mosta na Bilmišću do mosta u Lukovom polju, kojeg Agencija za vodno područje rijeke Save etapno realizuje od 2013.godine. U ovaj kompletan projekat u dužini od 1.800 metara uloženo je ukupno 2 miliona i 400.000 maraka, što su najvećim dijelom sredstva pomenute Agencije, te UNDP-a, objavili su na rtvze.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno