Nogomet

FOTO: Press u NK Čelik pred susret sa ekipom GOŠK-a – Pobjedom se vratiti na pobjednički kolosijek

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Press u NK Čelik pred susret sa ekipom GOŠK-a – Pobjedom se vratiti na pobjednički kolosijek – Subota: NK Čelik – NK Gošk u 17 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je utakmica 29.kola (sedmo kolo trećeg dijela lige) nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2018/2019, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi NK GOŠK iz Gabele.

Prisutnim novinarima obratili su se Arslan Cihat, šef stručnog štaba NK Čelik i Fenan Salčinović, kapiten NK Čelik. Moderator na pressu bio je Ismar Huskić, generalni sekretar NK Čelik.

Šef struke Cihat Arslan govorio je o prošloj utakmici, ali i sutrašnjoj, te je podvukao da neće ostati u Čeliku nakon završetka sezone:

-Svaka utakmica ima svoju posebnu važnost i za nas i za protivnika. Dolazimo u završetak sezone i svako ima svoje ciljeve. Važne utakmice želimo pobijediti. Imamo potrebu da ponovo ustanemo na noge i da dignemo moral igračima. Ovu utakmicu vidimo kao jako važnu i tri boda će nam vratiti samopouzdanje. U slučaju lošeg rezultata bila bi završena priča za nas. Mislim da će biti dobra utakmica i da ćemo pobijediti -, kazao je Arslan.

Govorio i o suđenju na prošlim utakmicama, te izrazio nezadovoljstvo načinom rada sudija. Kazao je kako će ukoliko se izgube šanse za ulazak Čelika u evropska takmičenja napustiti klub.

– Našu ekipu treba podijeliti na Čelik koji je osvojio 35 bodova i Čelik nakon toga. Kada smo osvojili 35 bodova mislim da je tu već opstanak bio riješen. Imali smo šansu da se borimo za Evropu, čime nam se ukazala šansa da možda budemo u toj borbi za Evropu, onda smo doživjeli pad i sudije su počele nenormalne greške da prave u utakmicama protiv nas. Iskreno nadam se da su to slučajne greške, ali ja se iskreno stidim na ono što sam vidio. Sudijama je posao da dijele pravdu, a nije da jednom uzme, a drugoj ekipi da pomogne. Čime je Čelik imao neke šanse za Evropu, odmah je krenulo loše suđenje u utakmicama koje smo igrali -, razočaran je trener Zeničana.

U subotu u ekipi neće biti Luke Miletića i Haruna Varde zbog povreda i Anela Dedića zbog kartona.

-Mi imamo mladu ekipu, na posljednjoj utakmici je bilo sedam igrača ispod 21. godine u postavi. Ekipa može trpjeti dva-tri igrača mlada, ali sedam je ipak previše. Luka Miletić nije igrao protiv Krupe i Zvijezde i primili smo devet golova. Ovi mladi igrači ne mogu iznijeti teret, odnosno podnijeti pritisak u važnim utakmicama, zato su se i dešavale neke greške-, kaže Arslan.

Šef struke Čelika govorio je i o napuštanju kluba:

-Prilikom mog dolaska iz Istanbula, cilj je bio opstanak u ligi. Mi smo to i ispunili, čak smo i zahvaljujući zajedništvu imali šansu i da se borimo za Evropu. Čim matematički osiguramo opstanak ja odlazim odavde, treba dati šansu treneru, koji će voditi tim naredne sezone, da ima vremena za pripremu i da upozna ekipu.

Uz dobre pripreme, ostanak kostura tima mislim da se može razmišljati i o boljim rezultatima u narednoj sezoni -, zaključio je Arslan.

Nakon dugo vremena na press konferenciji pojavio se i kapiten Fenan Salčinović i pored ostalog iskoristio je priliku da uputi riječi hvale za trenera Cihat Arslana.

-Komentarišem čovjeka iz srca. Imao sam trideset trenera u životu. Ovaj čovjek radi besplatno, što je nezamislivo na ovim prostorima. Čovjek je koji iza sebe ima iskustvo i karijeru i to ne mogu baciti pod noge. Ovaj čovjek ne pripada ovdje. Ovaj čovjek je iznad ovoga svega i treba se ovom čovjeku zahvaliti što je uopšte došao ovdje. Ovaj čovjek je malo veći level od prethodnog i mogu mu poželiti da se vrati na mjesto koje mu pripada. Što se tiče prethodnog trenera nemam šta da kažem. Jednostavno mu nije bilo mjesto ovdje. Njegov rang su pioniri, kadeti i to je njegov maksimalni level -, kazao je Salčinović.

Salčinović je iskoristio ovu press konferenciju da iznese još neke stvari oko njega i njegove karijere:

-Zahvaljujem se svim medijima koji su bili korektni od početka kada je u pitanju moja karijera. Imaju neke stvari koje su možda bitnije od sutrašnje utakmice. Hvala vama koji niste sudjelovali u ime Facebook bagre, koja je učestvovala u mom linču nakon prošle sezone i utakmice protiv Borca. Drugo, ja sam prije utakmice dobivao dvije ulaznice da podijelim nekim svojim bližnjim, te karte sam davao gospodi Salemu Brkiću i Sabahudinu Sabi Zadiću, njih više nema među nama, to su veliki navijači kluba i morao sam ih spomenuti jer oni su svoju ljubav prema klubu dokazali djelima. Moram spomenuti Miletića i Vardu, doživjeli su povredu, koju sam ja imao i znam kroz šta prolaze i kroz šta će proći. To su fini momci i igrači, nadam se da će se vratiti nogometu bolji nego što su bili -, ističe Salčinović.

Sutra se, nakon dugo vremena, Salčinović vraća na zeleni teren, ali potajno i razmatra mogućnost završetka karijere.

-Dosta sam propustio, imao sam povredu mišića, pa upalu leđa i krajnika, sve mi se to dešavalo u proteklom periodu. Sam trener je kazao da nisam dovoljno fizički spreman, ali ja sam tu da pomognem ekipi koliko mogu i koliko trener odluči. Ja sam na dispoziciji, pa vidjet ćemo. Ja ne mislim igrati negdje drugo, nakon 10 godina provedenih ovdje, odavde mogu samo kući otići. Razmišljao sam i još razmišljam o mirovini, prije početka ove sezone nuđen mi je novi ugovor, koji nisam prihvatio. U dubokom sam razmišljanju glede okončanja karijere. To je sve uticalo da razmislim o mirovini jer ne treba ovo meni u životu, dugo godina ne zavisim od ovoga, a uvijek sam glavni krivac kada je neuspjeh. Ja sam uvijek na pomoći svom klubu i da ja dolazim ovdje iako imaju najveći dug u Premijer ligi. Ja nikad nisam tražio svoj novac, evo ljudi iz kluba to mogu potvrditi -, zaključio je svoje opširno izlaganje Salčinović.

Inače, od ove sezone prvenstvo se igra u trokružnom sistemu. Nakon 22.kola ostaje da se odigra još 11 kola, što znači da će prvenstvo imati 33 kola.

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – NK GOŠK na rasporedu je u subotu 27.4. 2019.godine u 17  sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Službena lica za utakmicu NK Čelik – NK GOŠK: Glavni sudija Frano Jelić (Široki Brijeg), A1 Haris Baković (Sarajevo), A2 Amir Kadić (Sarajevo), delegat Mile Mandić (Kozarska Dubica), posmatrač suđenja Dragan Marić (Srbac).

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno