Košarka

FOTO: Press u KŽK „Čelik” – Ove srijede derbi starih rivala, oproštaj Aldijane Iriškić od košarke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Press u KŽK „Čelik” – Ove srijede derbi starih rivala, oproštaj Aldijane Iriškić od košarke – SRIJEDA: KŽK ČELIK – ŽKK PLAY OFF (19h). Danas je u Press centru gradske Arene u Zenici održana press konferencija košarkaškog ženskog kluba “Čelik” (KŽK “Čelik”). Povod za press je odigravanje utakmice 22.kola bh. košarkaške lige za sezonu 2018/2019 u kojoj se sastaju KŽK Čelik i ŽKK Play off iz Sarajeva (zadnje kolo ligaškog dijela takmičenja), na kojoj će se oprostiti od košarke Aldijana Iriškić, igračica Čelika i bivša bh.reprezentativka.

Moderator na pressu bio je Nedžad Glibo, novinar, koji je predstavio domaćine konferencije i saopštio povod održavanja pressa, a to je utakmica KŽK Čelik – ŽKK Play off, koja je na rasporedu u srijedu 10.aprila 2019. godine sa početkom u 19 sati i igrat će se u Areni „Husejin Smajlović“Zenica na centralnom terenu. Na istoj utakmici će oprostiti od košarke Aldijana Iriškić, igračica Čelika i bivša bh.reprezentativka.

Prisutnim su se obratili: Nedžad Mulić  trener, Anida Ćorović, košarkašica i kapiten ekipe Čelika, te Aldijana Iriškić, košarkašica Čelika, koja je registrovana u Čeliku, ali nije nastupala u zadnje vrijeme.

Trener Nedžad Mulić je došao na klupu u drugom dijelu sezone, nakon Almira Šišića. Ističe da zadovoljan kompletnom sezonom u kojoj su veći dio igrali bez povrijeđene Nedžle Kovačević, koja je trebala biti nosilac igre uz Anidu Ćorović i Sedinu Halimić. Pored toga ostvaren je cilj, opstanak u ligi i afirmacija mlađih košarkašica. Kaže da su napravili plan za naredni period, a to je formiranje kadetske i juniorske selekcije i priprema istih za završnicu državnog prvenstva.

-Potrebno je razgovarati i sa timovima iz okruženja u vezi angažovanja i prelaska u Čelik talentovanih djevojčica iz njihovih klubova. Djevojčice koje budu uzete na spisak potencijalnih reprezentativki radit će cijelo ljeto -, kazao je pored ostalog, Mulić.

Kapiten Anida Ćorović cijelu sezonu predvodi ekipu, a bila je najstandardnija i sa Sedinom Halimić jedina seniorka u ekipi. Povratkom u tim Nedžle Kovačević, kaže da su puno jače i da je lakše igrati sa tri iskusnije igračice. Inače, zadovoljna je sa proteklom sezonom, kao i sa napretkom mlađih košarkašica, koje se polako afirmišu u standardne igračice. Poziva navijače da ih podrže u ovoj derbi utakmici.

Sutrašnja utakmica će biti posebna za Aldijanu Iriškić, bivšu košarkašicu Čelika, te nekih klubova u BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Slovačkoj. Ova bivša reprezentativka BiH sutra će se i zvanično oprostiti od aktivnog bavljenja košarkom. Donosimo dio izjave Aldijane Iriškić:

– Emocije su prevelike. Zahvaljujem se upravi KŽK Čelik, na čelu sa novom predsjednicom Senaidom Tabić, koje će mi prirediti lijep oproštaj od karijere. Neopisiv osjećaj me obuzeo pred ovaj zvanični oproštaj. Onog trenutka, kada sam odlučila da ću ostaviti košarku i početi raditi nešto drugo, nije mi bilo tako teško kao pred ovu oproštajnu utakmicu. Očekujem veću podršku Čeliku od gradske uprave i sponzora koji mogu pomoći. Pozivam navijače da svojim dolaskom na utakmicu podrže ove mlade košarkašice, koje preuzimaju teret od nas starijih -, zaključila je popularna Aldijana-Idana.

Inače, ovaj sutrašnji derbi je susret bivših šampiona BiH, ekipa koje su unazad nekoliko godina gospodarili ženskom bh.košarkom, a sada sa puno mlađim i izmjenjenim sastavima.

Još jednom da podsjetimo, derbi utakmica između košarkašica Čelika i Play off-a  igra se u srijedu u Areni „Husejin Smajlović“ Zenica sa početkom u 19,00 sati na centralnom terenu.

Pozivamo navijače da dođu u zeničku ljepoticu Arenu i da podrže ovaj, nekada veoma uspješni, zenički sportski kolektiv, KŽK Čelik, na putu da se vrati na staru šampionsku slavu.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno