Rukomet

FOTO: Press ŠR Čelik Junior – Protekla sezona najuspješnija od osnivanja kluba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Press ŠR Čelik Junior – Protekla sezona najuspješnija od osnivanja kluba – U press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici održana je press konferencija Škole rukometa (ŠR) Čelik Junior. Teme press konferencije su bile:

-Rezime protekle sezone u seniorskoj i omladinskim selekcijama.

-Plasman seniora u jedinstvenu Prvu ligu Bosne i Hercegovine.

-Planovi i aktivnosti u narednom periodu.

-Pojačanja u seniorskom timu, te ciljevi u narednoj sezoni.

Prisutnim su se obratili Vladimir Zeljko, šef stručnog štaba seniorskog tima, Dženan Dedić, direktor kolektiva,  te Edin Bajramović i Edhem Grabus, igrači seniorskog tima. Moderator na pressu bio je Nedžad Glibo.

Škola rukometa ”Čelik Junior” Zenica, u sezoni 2018/2019, učesnik je Prve lige FBiH, grupa Sjever sa seniorskom selekcijom i kolo prije kraja osigurao je treće mjesto i plasman u Jedinstvenu Prvu ligu BiH, te isti rukometni kolektiv je i učesnik Omladinske lige BiH sa svojim mlađim selekcijama.

Vladimir Zeljko ističe da je prezadovoljan ostvarenim trećim mjestom seniorske ekipe u ovoj sezoni, a sa ovim rezultatima i plasman u Jedinstvenu Prvu ligu BiH.

Zeljko nam je sumirao proteklu sezonu u ciframa, a to je oko 40 utakmica seniorske ekipe i ostvareno je oko 85% pobjeda, oko 330 sati treninga. Konstatuje da se radilo dobro, kvalitetno i dugotrajno i to je polučilo ovaj dobar rezultat u sezoni. Paralelno s tim, kaže, radili su i omladinci, koji su odradili u prosjeku 150 treninga što je 225 sati treniranja i ukupno su odigrali 30-ak utakmica po selekciji.

Kaže da im je velika čast što su se plasirali ispred mnogih ekipa sa dužom tradicijom postojanja i rezultata, a iza neprikosnovenih, Slobode i Krivaje.

-Rezultat u ovoj sezoni je i velika obaveza jer smo završili ispred jednog Čelika, koji je pred početak sezone najavljivao plasman u Premijer ligu i koji ima veliku tradiciju. Nama je velika čast biti ispred Čelika i još nekih klubova koji imaju puno veću tradiciju od nas. Susret protiv Čelika u posljednjem kolu u ovu subotu za nas nema takmičarski značaj, a priliku ćemo u posljednjem kolu pružiti mlađima, koji su imali manju minutažu ove sezone -, zaključio je trener Vladimir Zeljko.

I Edin Bajramović, najbolji igrač ove ekipe, ističe da je ovo najuspješnija sezona seniorske ekipe:

-Dobrim radom smo osigurali ovako dobar plasman i pored mene najveći teret su iznijeli Amar Kobilica, Omer Suljić i Ajdin Tufekčić, uz pomoć mlađih igrača, koji su značajno napredovali. Što se tiče mojih igara ja sam zadovoljan, biću tu uz Školu rukometa Čelik junior bilo kao igrač  ili trener u omladinskim selekcijama, još nisam donio konačnu odluku -, kazao nam je Bajramović.

Edhem Grabus, jedan od mlađih igrača, izrazio je zadovoljstvo što je trenirao i igrao sa iskusnijim igračima, a posebno sa Bajramovićem i tako iskoristio njihovo prisustvo za dobre igre:

-Dosta smo toga naučili od iskusnijih igrača, davali smo sve od sebe i to je donijelo rezultat, a ako ostanemo na okupu to će dati još bolje rezultate -, rekao nam je, ukratko, Grabus.

Direktor Dženan Dedić ističe da su za ovaj uspjeh najzaslužnije porodice igrača, trenera i ljudi bliskih klubu na nesebičnom angažmanu, ali i gradskoj Upravi, koja im je pomogla kao nikada do sada i po prvi put adekvatno stala iza kluba. Zahvalio je i svim sponzorima kluba, starim i novim. O planovima za budučnost kaže:

Dosadašnji rezultat nas samo tjera da se uozbiljimo i idemo stepenicu više. Uprava Čelik juniora nastojat će proširiti Upravni odbor, čime bi smo otišli stepenicu više i plasirali se u Premijer ligu. Obavili smo već razgovore sa nekoliko poznatih rukometnih imena i mislim da smo postigli preliminarni dogovor i nadam se da ćemo to i realizovati. Očekujem još veću podršku Grada -, zaključio je direktor Dedić.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno