Košarka

FOTO: Press KK Jumper – Ove subote od 15,30 sati u gradskoj Areni nastaviti niz pobjeda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od ovog petka 24.11. do nedjelje 26.11. na programu su utakmice 6.kola u bh. košarkaškoj ligi za žene, Liga 12, sezona 2023/2024, u kojoj nastupaju i dvije zeničke ekipe, KK Jumper i KŽK Čelik BH Telecom.

U 6. kolu košarkašice KK Jumper su domaćini ekipi ŽKK Jedinstvo iz Tuzle. Utakmica se igra ove subote, 25.11.2023. godine u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ od 15,30 sati, centralni teren.

Tim povodom danas je u press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ održana press konferencija KK Jumper, a prisutnim su se obratili Eldar Durmić, šef stručnog štaba i Elma Feukić, košarkašica, pojačanje KK Jumper u ovom prvenstvu.

Moderator je bio Nedžad Glibo, koji je u uvodu predstavio domaćine pressa, najavio subotnju utakmici u zeničkoj ljepotici, Areni „Husejin Smajlović“ od 15,30 sati.

Kao što smo ranije saopštili, u tekućoj sezoni košarkašice Jumpera su jače za četiri igračice: Elma Feukić i Kanita Smajić su stigle iz tuzlanskog Jedinstva, zatim Crnogorka Jelena Kapisoda, koja je prošlu sezonu igrala u Play off-u. Posljednje pojačanje je na centarskoj poziciji Aleksandra Begenišić koja je stigla iz Trebinja.

Eldar Durmić ja na današnjem pressu istakao problem da je svim zeničkim klubovima uvedena obaveza plaćanja korištenja gradske Arene “Husejin Smajlović”, pa su prinuđeni na jutarnje treninge odrađuju u teretani, a večernje treninge su, takođe, zbog smanjenja troškova, skratili sa jedan i po na jedan sat.

Osvrnuo se i na prošlu utakmicu u Trebinju gdje su napravili jedan dobar rezultat i nanijeli prvi poraz ekipi Leotar 03. Kazao je kako će se mnogi timovi morati dobro potruditi da pobjede u Trebinju.

-Cilj je isti i u duelu protiv Jedinstva, kako bi nastavili pobjednički niz. Podsjetio je kako su u prva tri kola imali težak raspored, ali da su uspjeli prebroditi. Sada dolazi neki nešto lakši raspored, koji je za nas povoljniji. To su ekipe s kojima možemo da igramo. Dat ćemo sve od sebe da sutra odigramo dobru utakmicu i da uživamo u svemu ovome. Povoljan je i zdravstveni bilten, te da nemamo povrijeđenih igračica -, kazao je, na kraju, trener Durmić.

Novi plejmerker zeničkog tima, Elma Feuki,ć prošle je sezone upravo bila članica tuzlanskog Jedinstva.

Ističe da su je djevojke i trener dobro prihvatili, a naravno, i ona njih.

-Za mene je ovo jedno novo iskustvo i mislim da ova priča ide u jednom pozitivnom smjeru, s obje strane te da stvaramo pozitivnu atmosferu i hemiju. To nam je i dodatni motiv za sve ove rezultate koje postižemo.

Jedinstvo je jedna od mlađih ekipa, ali, naravno, to nam ne daje pravo da ih potcjenjujemo. S naše strane, ukoliko se fokusiramo na zadatke i pozitivnu atmosferu sa treninga prenesemo na teren, ne sumnjam da će bodovi ostati u Zenici – izjavila je Feukić, koja je pozvala navijače da ih sutra podrže.

Raspored mečeva 6.kola Prvenstva BiH za košarkašice (Liga 12):

Petak, 24.11.2023.god.
Orlovi – Igman (20h)

Subota, 25.11.
Zrinjski 2010 – Play Off (15)
Jumper – Jedinstvo TZ (15,30)

Nedjelja, 26.11.
Lavovi – Mladi Krajišnik (16)
Kozara – Čelik BH Telecom (16,30)
RMU Banovići – „Leotar 03“

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno