Kultura

FOTO: Preporod – Posjeta Splitu i realizacija radionica za žene

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Galerija “Preporod” Zenica je upriličila posjetu KDB ”Preporod” Split i u okviru ranijih dogovora započela realizaciju kreativnih radionica za žene i djecu.

Susreti članova Galerije “Preporod” Zenica i članova Kulturtnog društvo Bošnjaka “Preporod” Split otpočeli su 30.9. 2023.godine.

Tom prilikom je realizovana radionica za žene “Decoupage na staklu”, koji je prezentovala i uradila predsjednica Galerije “Preporod” Zenica, Amna Sofić.

Radionici je prisustvovalo deset žena, koje su imale priliku da nauče o tehnici decoupage i da je primjene na staklu.

Za radove nastale na ovoj radionici, kao i radovi koji će nastati  na sljedećim radionicama biće organizovana izložba radova u prostorijama KDB”Preporod” Split.

Tokom boravka u Splitu domaćini su upriličili posjetu znamenitostima Splita, te su upriličili zajednički sastanak BZK”Preporod “ Srebrenik, Galerije “Preporod” i KDB “Preporod” Split, gdje su dogovorene aktivnosti za sljedeću godinu u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti.

Galerija “Preporod” Zenica će i naredni vikend, 7.10.-8.10. 2023. godine, nastaviti s realizacijom radionica za žene i djecu. Predviđeno je da se  realizuju  radionice “Izrada čipke na drvenim predmetima”, koju će realizovati Paša Begović i Amira Hrustić, radionica “Izrade sapuna filcanjem vune”, koju će realizovati Amna Sofić i Aida Hodžić Pašalić, te radionice za djecu na temu “Bosanski ćilim” i “Stećci”, koju će realizovati Azra Moćević i Nejra Serdarević.

P R E D S J E D N I C A Galerije „Preporod“ Zenica Amna Sofić, prof.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno