Zenica

FOTO: Predstavljamo projekt “Zumbom do inkluzije”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje “Zumba sa Dilom” već drugu godinu implementira projekt “”Zumbom do inkluzije”, koji za cilj ima uključivanje djece bez roditeljskog staranja i djece sa invaliditetom u fitnes programe. Pilot projekat je bio podržan od strane Evropske unije i CPCD-a, a drugu godinu ima podršku i od strane Grada Zenice i Gradske uprave.

Udruženje je kroz svoje aktivnosti Zumba kids fitnes program angažovalo petnaestero djece iz JU “Dom-porodica” Zenica, koji su imali obezbjeđene besplatne treninge. Moramo naglasiti da su na tim treninzima učestvovala djeca koji su redovni polaznici istog programa i samim time je princip inkluzivnosti bio sveobuhvatan.

Zumba kids je posebno prilagođen fitnes program za djecu uzrasta od 3 do 16 godina i svaki trening sadrži pomno isplanirane koreografije uz koje djeca plešu, zabavljaju se, a pri tom uživaju fizičke aktivnosti. Također, on sadrži i edukativni dio programa, gdje djeca uče engleski, njemački, historiju plesa, geografiju, te učenje o zdravom načinu života, sve kroz igru, bojenje i ostale pedagoško-edukativne metode.

Ove godine u sklopu implementacije projekta djeca su učestvovala na manifestaciji “Ulični basket- Mokušnice”, Zenica Summer Fest, te na tematskom partyu Glitter Make Up.

U budučnosti, trenerice Dila Seferović i Sandra Dedić planiraju nastaviti sa projektnim aktivnostima, te se nadaju da će daljom podrškom šire društvene zajednice uključiti u svoj rad još veći broj djece kojima je inkluzivnost neophodna, te “osvijestiti” društvo o važnosti inkluzivne prakse u fitnes svijetu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno