Biznis

FOTO: Pozitivna poslovna priča – EM WOOD

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Pozitivna poslovna priča – EM WOOD – Biznis inkubatori predstavljaju jedan od elemenata poduzetničke infrastrukture. Ako do sada niste znali šta je to biznis inkubator mi ćemo vam u nekoliko redova pojasniti.

Biznis inkubator podrazumijeva pogodan prostor u kojem svoj biznis započinju potencijalni poduzetnici ili svoj biznis nastavljaju jako mlada mikro, mala i srednja preduzeća (do 12 mjeseci starosti).

Pogodnost prostora se ogleda u povoljnim uslovima za njegovo korištenje i adekvatnom izgledu, pristupu i blizini gradu. Također, biznis inkubatori korisnicima pružaju upotrebu zajedničke infrastrukture i resursa. Stanari dobivaju prigodne informacije koje im mogu biti od koristi za poslovanje (javne pozive i konkurse, dostupna grant sredstva, seminare, edukacije, radionice, zajedničke posjeta sajmovima ili izlaganja na sajmovima i sl.). Biznis inkubatori svojim korisnicima nude subencioniranu cijenu stanarine koja im olakšava da uz što manje troškove započnu poslovanje.

Biznis inkubatori omogućavaju korisnicima umrežavanje s drugim preduzećima koja tu posluju što je također međusobna podrška. Jedni s drugima ostvaruju saradnju i međusobno doprinose zajedničkom razvoju. Inkubatori se dizajniraju na način da podrže/zadovolje potrebe lokalne zajednice i kao rezultat takvog pristupa imaju veoma individualni stil i fokus.

Zenički Biznis inkubator koji je Grad Zenica osnovao 2006. godine (2004. godine je počela adaptacija prostora), do sada je omogućio osnivanje i razvoj za više od 150 preduzeća. Ovim Inkubatorom upravlja Zenička razvojna agencija ZEDA koja putem komisije procjenjuje ko može postati stanar Inkubatora odnosno čija poslovna ideja zadovoljava uslove korištenja Inkubatora.

Jedan od stanara Biznis inkubatora Zenica koji je dobio priliku da uz podršku Agencije ZEDA i Grada Zenice prođe proces inkubiranja je preduzeće EM – Wood d.o.o. Zenica koju su osnovali Elvis Kobilica (35) i Emir Jašarević (24) prije osam mjeseci. Kako kažu, nisu se mogli zaposliti u struci pa su svoju priliku prepoznali u proizvodnji pločastog namještaja. Prvobitno su stekli iskustvo radeći u drugim preduzećima koja se bave proizvodnjom pločastog namještaja i naučili kako se baviti djelatnošću koja nema dodirnih tačaka s njihovim obrazovanjem, a potom su prepoznali momenat u kojem su svoju poslovnu priliku potražili u osnivanju preduzeća.

-„Odlučili smo se za početak poslovanja u Biznis inkubatoru Zenica jer smo ga prepoznali kao priliku koja će omogućiti da se naše želje ispune. Inkubator pruža brojne pogodnosti za male privrednike kao što su povoljno korištenje prostora, savjetovanje i stručna pomoć pri osnivanju preduzeća, mnogo preduzeća u okruženju, brojni sadržaji interesantni za privrednike koje možemo odabrati (informacije o grantovima, sajmovima, prezentacijama i edukacijama) i sve je to važno da se doprinese razvoju poslovanja“ – rekao je Elvis Kobilica napominjući da EM WOOD d.o.o. ima ambicije za proširenje proizvodnje i povećanje broja uposlenih.

Do sada se njihovo poslovanje baziralo na međuosobnoj komunikaciji odnosno preporukama zadovoljnih klijenata,  a ovo je prvi od mnogo koraka koji ih čeka na putu ka kvalitetnoj marketinškoj komunikaciji koja će ih putem masovnih medija predstaviti široj javnosti.

„Imamo dugogodišnje iskustvo u dizajniranju i izradi namještaja po mjeri. Pratimo savremene trendove i vašu kuću pretvaramo u ugodan dom i prijatno mjesto za život, a po ukusu, željama i potrebama upravo vas. Nudimo veliki izbor materijala i okova vodećih svjetskih proizvođača kao i veliki izbor boja, vrsti kantiranja, debljina materijala kao i odabir okova, rasporeda polica, vješalica, ladica, ručkica itd. Kuhinje, ugradbeni ormari, predsoblja, komode i kancelarijski namještaj su neki od proizvoda koji bi mogli uljepšati vaš dom ili ured. Cilj nam je da naš namještaj koristite dugi niz godina“ – rekao je Kobilica. Više o ovom preduzeću saznajte na Facebook stranici EM WOOD d.o.o. https://www.facebook.com/emwoodzenica/

Bio je ovo još jedan utorak u kojem je ZEDA predstavila još jednu poslovnu priču. Već sljedećeg utorka, donosimo vam totalno drugačiju poslovnu priču započetu u Biznis inkubatoru Zenica.

Zajedno širimo pozitivne poslovne priče!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno