Nesreće

FOTO: Požar na parkingu SC “Džananović”, oštećen automobil

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kako je zabilježila naša reporterka sa lica mjesta, večeras je na parkingu Shopping centra “Džananović”, uz ulicu Aleja šehida, na Kamberovića polju, zabilježen manji požar koji su lokalizovali zenički vatrogasci. Prema viđenom, izbio je manji požar na jednom putničkom automobilu, ali je brzom intervencijom spriječena veća šteta.

Za sada nema zvaničnih podataka o razmjerama štete i uzrocima požara, ali pretpostavlja se da se radi o samozapaljenju nekog segmenta na vozilu. Nadležni tokom cijelog ljeta upozoravaju sve vozače da češće i redovnije kontrolišu sve parametre i dijelove automobila, jer su oni posebno izloženi ovim temperaturnim šokovima. Podsjećamo, veći dio dana do večeras temperatura se zvanično u Zenici nije spuštala ispod 30 stepeni, dok je na asfaltu i osunčanom parkingu ona uvijek za 10-20 stepeni veća, o čemu vozači svjedoče kad uđu u automobile.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno