Zenica

FOTO: Potpuno obnovljen i društveni dom u Kasapovićima kod Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradska uprava Zenica uspješno je realizirala radove na rekonstrukciji i investicionom održavanju društvenog doma u Kasapovićima kod Zenice ukupne vrijednosti 173.278,35 KM, a koji su nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke radova povjereni konzorciju “Pulmont” d.o.o. Zenica i “Špic beton” d.o.o. Zenica.

Radovi na obnovi društvenog doma, između ostalog, obuhvatali su novu fasadu i krov, zamjenu stolarije, podova, sanaciju kancelarijskog prostora, izgradnju vanjskih stepenica za ulaz… Osim toga, promijenjene su u potpunosti sve vodovodne i instalacije kanalizacije, te sanitarni uređaji i sanitarna galanterija.

Podsjećanja radi, Gradska uprava Zenica u proteklom periodu adaptirala je brojne društvene domove poput Briznika, Ričica, Drivuše, Grma, Kovanića, Pepelara, Gornje Zenice, Gorice, Orahovice, Raspotočja, Nemile, Banloza, Donje Gračanice, Putovića…

“Gradska uprava Zenica i dalje će realizirati projekte čiji je cilj obnova zapuštenih društvenih domova. Svaka mjesna zajednica treba imati dostojanstven društveni dom gdje će se građani okupljati, družiti i dogovarati oko projekata koji su za dobrobit svih ljudi. Nažalost, ovi objekti su iz zaista nerazumljivih razloga, godinama unazad trpili devastacije, bili zapušteni i zaboravljeni. I u narednom periodu ćemo nastaviti sa investicijama ovog tipa sve dok svaki društveni dom ne bude renoviran i vraćen građanima na raspolaganje”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice na čiji se zahtjev i krenulo u obnovu devastiranih domova u vlasništvu Grada Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno