Zenica

FOTO: Potpisan sporazum o naučno-tehničkoj saradnji Elektrotehničkog fakulteta UNSA i ArcelorMittal Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U glavnoj direkciji kompanije ArcelorMittal potpisan je ugovor između Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i ArcelorMittala Zenica.

Sporazum su potpisali dekan Elektrotehničkog fakulteta prof.dr. Jasmin Velagić i generalni direktor kompanije ArcelorMittal Biju Nair.

Potpisivanjem ovog Sporazuma se uspostavlja poslovo-tehnička saradnja između ArcelorMittal Zenica i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu radi ostvarenja zajedničkih interesa i ciljeva, a u vezi sa efikasnijim korištenjem potencijala Fakulteta na polju obrazovanja kadrova, stručnog informisanja, rješavanja tekuće i razvojne problematike, putem stručnih konsultacija, izrade ekspertiza, studija i drugih vrsta tehničkih dokumenata.

Osim toga, Sporazum će omogućiti efikasniji pristup pogonima i laboratorijama ArcelorMittal Zenica, radi upoznavanja sa najnovijim dostignućima na području razvoja opreme i tehnologije, te realizaciji nastavnog programa.

Predstavnici Elektrotehničkog fakulteta su istakli zadovoljstvo uspostavljenom saradnjom i očekuju da će sve veće kompanije prepoznati rad i kvalitet kadra sa ove institucije kako bi im omogučili što bolji praktični rad.

Za ArcelorMittal ovo je još jedan u nizu ugovora potpisanih sa visokoobrazovnim institucijama koji za cilj ima obuku i praktičnu primjenu stečenih znanja i zadržavanje kvalitetnih kadrova.

Direktor Nair je istakao zadovoljstvo saradnjom sa Univerzitetima i to je nova strategija koju su započeli prije godinu dana.

“Shvatili smo da smo počeli da zapošljavamo sve više i više mladih inžinjera. Sada mogu reći da imamo dobru saradnju sa tri Univerziteta u BiH i to Sarajevo, Tuzla i Zenica. Mi otvaramo svoja vrata svakoj mogućoj saradnji. Tu se ne radi samo o zapošljavanju studenata, već i o pripremi za budućnost. U ime menadžmenta kompanije ja obećavam uspješnu saradnju sa Univerzitetom. Sa ovim sporazumom pravimo jednu strukturiranu saradnju. Siguran sam da će profesori iskoristiti sve mogućnosti ovog sporazuma”.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta se zahvalio na pozivu i saradnji sa ArcelorMittalom Zenica.

“Naši studenti su naši ambasadori i njima možemo zahvaliti što možemo da proširimo saradnju. Mislim da imamo dovoljno kapaciteta, ljudi i znanja na fakultetu da možemo pomoći ArcelorMittalu. Mi smo nova uprava i cilj nam je da jačamo saradnju sa privredom i kompanijom” izjavio je dekan Velagić.

ArcelorMittal ima za cilj i u budućnosti pomagati fakultetima i mladim inžinjerima i pripremati ih za realni sektor.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno