Zenica

FOTO: Aktivnosti Muftije zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Aktivnosti Muftije zeničkog – U ponedjeljak 24. juna 2019. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević u svom Uredu u Zenici primio je delegaciju Okružnog odbora Ilmijje Zenica. Okružni odbor Ilmijje Zenica, uz predsjednika hfz. mr. Enes ef. Beganovića, predstavljali su i predsjednici općinskih odbora Ilmijje sa područja Muftiluka zeničkog: Suljo ef. Djedović, Salih ef. Kamerić, Nezir ef. Ćatić, hfz. Alem ef. Rihić, Enver ef. Vardo i Senahid ef. Hodžić.

Nakon riječi dobrodošlice, muftija zenički prisutne je upoznao sa najvažnijim aktivnostima Muftijstva zeničkog.

Predstavnici Ilmijje zahvalili su se na izdvojenom vremenu i prijemu, te su čestitali muftiji imenovanje na ovu funkciju.

U srijedu 26. 06. 2019. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević u svom uredu u Zenici susreo se sa ministrom Federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica dr. Edinom Ramićem.

Muftija Dizdarević upoznao je ministra Ramića sa aktivnostima i najvažnijim projektima koji se realiziraju na području Muftiluka zeničkog, ističući projekte koje bi Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH moglo podržati.

Također, posebna pažnja u razgovoru muftije zeničkog i ministra Ramića posvećena je aktuelnim prilikama i stanju povratničke populacije na području medžlisa Islamske zajednice Teslić i Doboj.

U srijedu 26. 06. 2019. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević u svom uredu u Zenici primio je akademika prof. dr. Džemala Najetovića, dekana Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku i mr. Amira Ismića, predsjednika Kluba paraolimpijskih sportova “Baton” Zenica, udruženja koje okuplja veliki broj ratnih vojnih invalida, pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Na sastanku u Muftijstvu zeničkom razgovaralo se o mogućnostima saradnje na projektima od zajedničkog interesa.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno