Zenica

FOTO: Posjeta turskih i bh. državnih zvaničnika zeničkoj školi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Posjeta turskih i bh. državnih zvaničnika zeničkoj školi- Danas je JU Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama posjetila visoka delegacija Republike Turske, koju su činili direktor Centra za specijalno obrazovanje pri Ministarstvu za obrazovanje Republike Turske sa saradnicima, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mensur Sinanović, pomoćnica ministra Bernadeta Galijašević, direktorica Pedagoškog zavoda ZDK Munevera Selmanović, te pomoćnik federalne ministrice za obrazovanje i nauku Alden Kajtaz.

Goste su toplom dobrodošlicom dočekali učenici škole i uručili im cvijeće. Prema riječima Tarika Salčinovića, direktora JU Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju Zenica, tokom posjete gostima je prezentiran rad sa učenicima škole, a sve u sklopu razmjene iskustava u polju specijalnog obrazovanja između dvije prijateljske zemlje. Sljedeći korak je edukacija naših nastavnika koji će po završetku iste, stečeno znanje prenijeti na naše kolege. Nakon posjete delegacija se uputila u zeničku Arenu na obilježavanje Dana djece.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno