Ljudi

FOTO: Posjeta Tomislavu Peraziću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Posjeta Tomislavu Peraziću – Posjeta Tomislavu Peraziću 28.10.2018 – Jučer me pozvao Tomislav Perazić da ga posjetim u njegovom ateljeu i vidim neka od njegovih najnovijh djela.

Iznenadio sam ga kad sam mu na poklon donio  akvarel boje pa je odmah slobodnim potezima uradio sunce mediterana njegovu vječitu temu iz mladosti.

Sretan sam da i u 85 –toj godini Tomislav još uvjek stvara velika djela a i aktivno učestvuje na selktivnim izložbama u „Collegium artisticum“-u i galeriji „Roman Petrović“ u Sarajevu.

Član je ULUBiH-a od 1964 godine a diplomirao je na  Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani 1962 god. Imao je veliki uticaj na mene i moje likovno stvaralaštvo jer sam od njega naučio tu slobodu poteza , slaganja tonova i crtačkih elemenata, kod portreta i drugih kompozicija.

Kasnije je došao i Make pa smo se družili sa Tomom i vidjeli mnoga njegova velika djela od kojih neka objavljujem u ovoj foto galeriji.

Milenko Šećerović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno