Zenica

FOTO: Posjeta i donacija Ibrahima Emića Udruženju FITT

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Posjeta i donacija Ibrahima Emića Udruženju FITT – Juče, 28.10.2020.godine u popodnevnim časovima u dogovoru sa osnivačem Udruženja za promociju Fizike-Informatike-Tehnike-Tehnologije (FITT), Mersudinom Hadžićem, nastavnikom Fizike u OŠ „Musa Ćazim Ćatić“, Ibrahim Emić, Nezavisni kandidat za Gradsko vijeće (GV) Zenica, posjetio je ovo udruženje u cilju održavanja jednog časa praktične nastave sa članovima udruženja -učenicima.

FITT Udruženje je osnovano na inicijativu pomenutog nastavnika Fizike, akademskog slikara Fikreta Buze  i još par entuzijasta. Ovaj ugodan prostor sami su uredili i dali na raspolaganje svim Osnovnim školama u Zenici u cilju edukacije učenika i njihovog opredjeljenja za daljnje školovanje. Ibrahim Emić je pratio njihov rad i ponudio im je saradnju u smislu održavanja časova-edukacije iz domena automatike, mehatronike, elektronike, odnosno praktičnog prikaza istog.

Prilikom posjete , Ibrahim Emić je donirao ovom udruženju opremu u vidu instrumenata, elektronskih sklopova, solarnog panela, osciloskopa, ispravljača, alata i elektronskog materijala, kao i skromnu biblioteku stručne literature-knjiga. Sve ono što je godinama sakupljao i koje mu je služilo u njegovom radu, poklonio je Udruženju s ciljem da se učenici, budući stručnjaci u toj struci, praktično upoznaju sa onim što mnogo znači u procesima proizvodnje i održavanja tehnike odnosno tehnologije. Naprijed navedeno možete vidjeti u foto galeriji uz ovaj prilog, kao i par fotografija Ibrahima Emića.

Prilikom ove posjete upoznao je i par učenika sa ulogom kristala silicijuma kod izrade tranzistora i mikroprocesora poklonivši učenicima par gorskih kristala. Nastavnik Fizike, Mersudin Hadžić, se zahvalio Ibrahimu Emiću na donaciji i ujedno su dogovorili daljnju saradnju u skladu sa aktuelnim vremenom.

Inaće, Ibrahim Emić je penzionisani nastavnik elektro struke SMŠ Mladost, pasionirani kolekcionar, pisac dvije knjige o Zenici, kolumnista i svjedok preko deset „zeničkih priča“ ispričanih na TV Zenica. Takođe je ljubitelj i kristala koje sakuplja vadeći ih po šumama Srednje Bosne kao i izrađivač Orgonita, koje izlaže po izložbama širom BiH tako predstavljajući svoj Grad. Za predstojeće lokalne izbore kandidovao se kao Nezavisni vijećnik za GV Grada sa sloganom ,,Kulturom do kulture”. Odlaskom u penziju nije prestao biti aktivan ni na polju elektrotehnike, što je pokazao i današnjom posjetom ovom Udruženju.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno