Zenica

FOTO: Posjeta HU “Pogled” Zenica – “Osobe sa Downovim sindromom i drugim poteškoćama moraju biti u vrhu prioriteta svakog društva”

FOTO: Posjeta HU “Pogled” Zenica: “Osobe sa Downovim sindromom i drugim poteškoćama moraju biti u vrhu prioriteta svakog društva” – Danas, prvog dana Kurban bajrama, muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević i glavni imam medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakub ef. Salkica posjetili su Humanitarno udruženje “Pogled” i tom prilikom uručili prigodne bajramske paketiće.

Humanitarno udruženje „Pogled“ okuplja osobe sa posebnim potrebama, prije svega Down sindromom, i za glavni cilj ima njihovo upošljavanje. U svojoj misiji „Pogled“ je uspješan i trenutno imaju petnaestak članova koji su u radnom angažmanu. “Prvo smo udruženje ove vrste u Zenici gdje upošljavamo ove osobe i dajemo im platu svaki mjesec, i gdje imaju pravo nakon tri projekta preko nas, odnosno Fonda za profesionalnu rehabilitaciju u Sarajevu, pravo na svoju penziju“, kaže Adnan Kesić, zamjenik predsjednice HU „Pogled“ Zenica.

“Svako društvo, pa tako i naše, svoju civilizacijsku valjanost pokazuje brigom za one kojima je naša pomoć potrebna. Osobe sa Downovim sindromom i drugim poteškoćama moraju biti u vrhu prioriteta svakog društva. Islamska zajednica iz tih je razloga odlučna da na takvu i sve druge ugrožene populacije skrene pažnju javnosti“, poručio je muftija Dizdarević.

U ponedjeljak, četvrtog dana Kurban bajrama planirana je posjeta Sigurnoj kući za smještaj i podršku žrtvama nasilja u porodici ”Medica” Zenica.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem