Zenica

FOTO: Oproštaj Zeničana od župnika don Marina Marića

Podijeli ovu vijest:

FOTO: Oproštaj Zeničana od župnika don Marina Marića – Na Osamanestu nedjelju kroz godinu, pod Sv. Misom u 10 sati u župi Sv. Josipa- Zenica posebno je bilo svečano.

Naime, od župljana župe sv. Josipa u Zenici oprostio se dosadašnji župnik don Marin Marić, koji je za vrijeme jednogodišnje župničke službe u župi Sv. Josipa  ostavio neizbrisiv  duhovni i materijalni trag.

Svečanu sv. Misu predslavio je sam don Marin koji u propovjedi spomenu: „Kako je život lijep i da se trebamo životu diviti. Najljepši primjer divljenja je zahvaljivanje Bogu na daru života. Čovjekov život voli se iz ljubavi, ako nema ljubavi, onda nema ni života. Svima nama ovdje u Zenici potrebno je jako malo da sve bude dobro, da budemo svi zadovoljni, ali i to malo, i taj jedan korak ne znamo učiniti, ne želimo uraditi – jer to smo mi ljudi, slabi i krhki. Zato je i današnji dan poziv na molitvu i zahvaljivanje. Današnja nedjelja nas poziva da djelimo ljubav, da budemo nositelji ljubavi u našoj župnoj zajednici i biskupiji. Na koncu svoje propovjedi don Marin je poručio župljanima da ustraju u činjenju dobra i ne zaborave svoj kršćanski identitet.“

Pri samom koncu misnog slavlja župnik Marić zahvalio je svima koji su mu pomogli da učini značajne stvari za ovu župnu zajednicu. Također zahvalio je i časnim sestrama Uršulinkama na suradnji, te na samom kraju zamolio svoje vjernike da mole za njega.

“Molim vas molite za mene, i ne prestanite moliti.”

Nakon župnikovih riječi  zahvale u ime sestara Uršilinki obratila se sestra Elvira Krišto, koja je zahvalila župniku na srčanosti, velikodušnosti i dobroti koju je pokazao prema sestrama. U ime  župljana župe sv. Josipa Zenica riječ zahvale izrekli su gospođica Zorica Ćubela i gospodin Stipo Grbavac. Oni su pred župnom zajednicom spomenuli da je župnik u godini dana uradio fasadu na župnoj crkvi, uredio župno dvorište, postavio video nadzor, uredio pojedine dijelove župne crkve i kuće, što će na kraju ostati nama u Zenici.

“Hvala Ti župniče i Bog nek Te prati”, završne su riječi župljana koji su uz suze uručili župniku prigodno sliku i košaricu, koji su dar u ime cijele župne zajednice.

Nakon misnog slavlja druženje je nastavljeno u župnom dvorištu uz prigodni domjenak i pjesmu. Naime don Marin Marić, odlazi na pastoralnu službu u Dubrovačku biskupiju. Službena primopredaja u župi sv. Josipa – Zenica biti će na Preobraženje Gospodinovo 6. kolovoza.

Župa Svetog Josipa u Zenici

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno