Info

FOTO: Posjeta akademika Dževada Karahasana ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Posjeta akademika Dževada Karahasana ZDK – U sjedištu Zeničko-dobojskog kantona, u svečanom činu, premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak uručili PLAKETU Zeničko-dobojskog kantona, kao priznanje za izuzetan doprinos u razvoju društvenih djelatnosti, te afirmaciji kulture i umjetnosti, uvaženom akademiku Dževadu Karahasanu.

Uručenje Plakete je uslijedilo iz razloga što laureat, uvaženi bosanskohercegovački književnik, dramatičar, esejist, romanopisac, akademik Dževad Karahasan nije bio u mogućnosti prisustvovati dodjeli javnih priznanja Zeničko – dobojskog kantona, na dan 29. august 2018. godine kada je upriličena Svečana sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona u povodu Dana Zeničko-dobojskog kantona i Povelje Kulina bana na kojoj su laureatima – u svečanom činu – javna priznanja i dodijeljena.

U okviru posjete Zeničko-dobojskom kantonu akademik Dževad Karahasan posjetio je Univerzitet u Zenici, gdje se susreo sa rektorom Univerziteta prof.dr.Damirom Kukićem, te održao predavanje studentima Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici. Akademik Dževad Karahasan u pratnji predsjedavajućeg SKUPŠTINE ZDK Jasmina Duvnjaka posjetio je NK ČELIK i stadion Bilino polje, te Bosansko narodno pozorište Zenica. Na kraju radnog dana, povodom dodjele Plakete ZDK i u sklopu obilježavanja Mjeseca knjige, Javna ustanova Gradska biblioteka Zenica u saradnji sa Skupštinom Zeničko-dobojskog kantona organizovali su Književno veče i druženje sa akademikom Dževadom Karahasanom, uz predstavljanje knjige eseja „Nedoumice“ i knjige „Iz tame svijeta“. Knjige je predstavila mr.sc. Fatima Bilčević, moderator je bio književnik Željko Grahovac.

Svi događaji počeli su odavanjem dužne počasti ubijenim policajcima u Sarajevu.

Stručna Služba Skupštine



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno