Info

FOTO: Održan drugi Sajam zanimanja i srednjih škola

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održan drugi Sajam zanimanja i srednjih škola – Jučer je u Tuzlanskom Mejdanu održan drugi Sajam zanimanja i srednjih škola na kojem su se maturantima osnovnih škola na kreativan način predstavile srednje škole sa svojim zanimanjima. Sajam je organizovalo Udruženje za socijalni, kulturni i kreativni razvoj Zora iz Zenice koja se već dugi niz godina bavi karijernim savjetovanjem, informisanjem i vođenjem učenika osnovnih škola u Tuzli i Zenici.

„Ovakav vid karijernog savjetovanja kroz sajmove zanimanja je evropski trend i mi težimo da on bude stalna praksa obrazovnih institucija i gradskih vlasti u Bosni i Hercegovini te ćemo ovim tempom nastaviti širiti ovaj trend i na druge gradove u FBiH“ istakao je Armin Šestić, predsjednik Udruženja Zora

U Zenici se ovaj Sajam održava već pet godina a od prošle godine organizuje se i u Tuzli te se u Zori nadaju da će postati tradicija i ovdje. Danas se u Mejdanu predstavilo 13 srednjih škola sa  velikim brojem zanimanja. Prema riječima maturanata osnovnih škola koji su u velikom broju došli ovaj Sajam će im u velikoj mjeri pomoći prilikom odabira budućeg zanimanja.  Za učenike iz prigradskih škola bio je obezbijeđen prevoz.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno