Nogomet

FOTO: Poraz Rudara na Kamberovića polju 2:3

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Poraz Rudara na Kamberovića polju – Uokviru 17.kola Druge lige FBiH, grupa Centar, sezona 2017/2018 zenički Rudar bio je domaćin ekipi NK Pobjeda iz Tešanjke. Završeno je pobjedom gostujuće ekipe Pobjeda iz Tešanjke. Rezultat: FK Rudar Zenica – NK Pobjeda 2:3 (0:1);

Strijelci: 0:1 Samir Kondžić u 10′, 1:1 Ahmed Aletić u 59′, 2:1 Ajdin Hrustić u 62′, 2:2 Semin Skulić u 63′, 2:3 Semin Skulić u 80.minuti.

Sastav Rudara:

Aid Vehabović,  Ajdin Hrustić (od 75. Halil Kozlić), Abdu-Selam Lužić (od 46. Mirza Serdarević), Harun Tabaković, Harun Vardo (cap), Ahmed Aletić, Aldin Kubat, Besim Kolić, Mahir Jusić, Imran Sarajlić, Enes Šeper;  Rezerve: Semin Durmić, Tarik Isaković, Halil Kozlić, Mirza Serdarević, Ermin Krivić. (Trener Armin Bujak, predstavnik kluba Ševko Adilović).

Glavni sudija bio je Muamer Kordić (Sarajevo), pomoćnici: A1 Adnan Malkić (Vogošća), A2 Amel Omerbegović (Sarajevo), delegat Esad Mašić (Maglaj).

Utakmica je odigrana na A terenu stadiona na Kamberovića polju u Zenici po oblačnom i vjetrovitom vremenu (+7*C), pred oko 50-ak gledalaca.

U prvom poluvremenu Rudar je imao više od igre, ali sa slabom realizacijom. Gosti dolaze u vođstvo od 0:1 u 10.minuti nakon odličnog prodora Samira Kondžića i neodbranjivog šuta sa ivice šesnaesterca, što je i rezultat prvog poluvremena. Domaći su izjednačili na 1:1 u 59.minuti odličnim volej udarcem Ahmeda Aletića sa 20-ak metrara, a zatim u potpunosti preokrenuti rezultat na 2:1 u 62.minuti golom Ajdina Hrustića. Gosti iz Tešanjke se ne predaju, pa su u sljedećem, 63.minutu uspjeli izjednačiti na 2:2 preko Semina Skulića nakon greške u odbrani domaćih, pošto je golman Aid Vehabović uspio odbraniti šut sa distance. U 80.minuti nova greška domaće odbrane što koristi Semin Skulić i donosi vođstvo od 2:3, što je i konačan rezultat ove utakmice, pobjeda gostiju iz Tešanjke od 2:3.

U narednom, 18. kolu zenički Rudar je gost ekipi Natron iz Maglaja.

Rezultati 17.kola, 17./18.3.2018.:

Zenica: Rudar – Pobjeda Tešanjka 2:3

Sarajevo: Famos – Borac (J) 1:5

Zavidovići: Krivaja – Jedinstvo (Lj) 2:3

Ilijaš: Ilijaš – Žepče 1:3

Usora: Usora – Natron 1:1

Maglaj: Moševac – Radnik (H)  1:0

Goražde: Goražde – Bosna Union 2:0

(Slobodna je bila ekipa Azot iz Vitkovića)

Na tabeli je u vođstvu Goražde sa 38 bodova, drugi je Moševac sa 33, treći Borac Jelah sa 32 boda. Zenički Rudar je osmi na tabeli sa 20 bodova. Na začelju je Krivaja sa 12, te Jedinstvo iz Ljubnića kod Ilijaša i Bosna Union Sarajevo sa 15 bodova.

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno