Nogomet

FOTO: Poraz nogometaša Čelika od Igmana u prvoj pripremnoj utakmici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Poraz nogometaša Čelika od Igmana u prvoj pripremnoj utakmici – U prvoj kontrolnoj utakmici pred odlazak na pripreme u Antaliju (Turska), nogometaši Čelika su poraženi od Igmana iz Konjica rezultatom 1:2 (0:0), inače, člana Prve lige FBiH i nalazi se u sredini tabele Prve lige.

Utakmica je odigrana na „A“ terenu stadiona na Kamberovića polje u prisustvu zavidnog broja gledalaca (oko 600), po oblačnom i prohladnom vremenu (+9*C).

Čelik je utakmicu započeo bez golmana Mateja Markovića, Ognjena Đelmića i Steve Nikolića, koji danas nisu bili u konkurenciji za sastav.

Čelik je počeo utakmicu u sastavu:

Karajbić, Livančić, Kadrić, Duraković, Gabrijel Popović, Mehić, Šišić, Akgun, Salčinović, Anđušić, Jurina. (Trener Slaven Musa, pomočnici Asim Hrnjić, Jasmin Džidić i Goran Brašnić).

Trener Slaven Musa u drugom poluvremenu ubacio je devet novih igrača.

Gosti su poveli u 53.minuti preko Amera Drljevića snažnim udarcem sa ivice šesnaesterca domaćih. Čelik je izjednačio na 1:1 u 65.minuti preko Hanana Adilovića. Pobjedonosni gol gosti su postigli u 76.minuti preko Belmina Bešića za konačnih 1:2 za Igman.

Nakon ove utakmice šef stručnog štaba, Slaven Musa, trebao bi sačiniti konačan spisak putnika za Antaliju. Prema najavama, osim stručnog štaba Čelikova ekspedicija će brojati 25 nogometaša.

Uprava je odranije na transfer listu stavila 12 igrača i na njih neće računati u nastavku prvenstva. Nova imena na Bilinom polju su: Ognjen Đelmić, Toni Livančić, Nemanja Anđušić, Marin Jurina i 22-godišnji igrač sa turskim i francuskim državljanstvom, Enes Akgun.

Sinoć je u Zenicu stigao i napadač Stevo Nikolić, bivši igrač Željezničara, kao najveće pojačanje u zimskom periodu.
Na drugi dio priprema nogometaši Čelika putuju u Antaliju putuju 22. januara 2018.godine, gdje će ostati dvije sedmice.

Tekst i foto galerija
E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno