Košarka

FOTO: Poraz košarkaša Čelika od Leotara u zeničkoj Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon 15.-dnevne pauze u prvenstvu zbog utakmica reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Indoneziji, Japanu i Filipinima 2023. godine, nastavljeno je Prvenstvo BiH i to sedmim kolom. U utakmici 7. kola bh. Prvenstva za košarkaše, sezona 2021/2022, košarkaši OKK Čelik bili su danas, 04.12.2021.godine od 17 sati, domaćini ekipi KK Leotar iz Trebinja. Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, centralni teren, pred oko 400 gledalaca. Pobjedu u ovom meču ostvarili su gosti iz Trebinja, KK Leotar. Konačan rezultat i rezultati po četvrtinama: OKK Čelik – KK Leotar 66:79  (17:24), (18:17), (15:16), (16:22); Sudije su bile Haris Bijedić, Nermin Nikšić i Maid Lasetović, a delegat Almir Akšamija;

Sastav ekipe Čelika, poeni, najviše skokova: Anes Podojak 9, Haris Ćurevac 6, Emir Čerkezović 9, Nedim Buza 11, Milivoje Božović (cap) 15 p. + 10 skokova, Benjamin Bajramović, Dino Merdanović, Haris Dedajić 5, Ranko Križanović 5, Stefan Simanić 6, Nikola Martinović. (Trener Josip Pandža, pomoćni trener Bojan Stevanović);

U ekipi Čelika dvocifreni su bili Milivoje Božović sa 15 i Nedim Buza 11 poena; Kod ekipe Leotar najefikasniji su bili Božo Đurasović i Vladimir Aleksić po 13, Dejan Šakotić 12, te Nikola Đurasović i Stefan Miljenović po 10 poena; Ovo je peti  poraz košarkaša Čelika u ovom prvenstvu uz jednu pobjedu, a slobodni su bili u 4.kolu i peti poraz zaredom od Leotara u pet zadnjih susreta sa Trebinjcima u prvenstvu i Ligi 6.

Tok utakmice:

Kroz prvu četvrtinu gosti su, gotovo, stalno bili u vođstvu, a domaći Čelik je samo dva puta imao vođstvo, 3:0 i 12:11 što je i posljednje vođstvo Čelika na utakmici. Na kraju prve četvrtine je 17:24 za Leotar.

U drugoj četvrtini gosti nastavljaju sa vođstvom, domaći su tri puta bili na poen zaostatka, 27:28, 29:30 i 32:33. U samom finišu druge četvrtine gosti odlaze na plus šest poena, 35:41, što je i rezultat prvog poluvremena. Kroz treću četvrtinu gosti povećavaju prednost i na 11 poena, 36:47, a na kraju tri četvrtine utakmice je 50:57 za Leotar.

U zadnjoj četvrtini, na samom početku, nakon jednog diskutabilnog faula, koji je dosuđen za Leotar, uslijedio je prigovor trenera Čelika, Josipa Pandže, pa je trener Zeničana nakon dvije tehničke greške isključen i poslije toga se igra Zeničana skroz raspala, te su gosti stalno povečavali prednost i do 16 poena, 60:76, a završilo je rezultatom, 66:79 za Leotar.

U večerašnjoj utakmici  Milivoje Božović, kapiten i veteran u dresu Čelika, imao je double-double učinak od 15 poena i  10 skokova. Leotar nakon večerašnje pobjede ima omjer od četiri pobjede i tri poraza, dok je OKK Čelik s jednom pobjedom i pet poraza, a gledajući trenutnu cjelokupnu situaciju u i oko kluba, nakon sjajne prošle sezone u ovoj će se voditi grčevita borba za opstanak u bh. ligi. U sljedećem 8. kolu košarkaši Čelika gostuju ekipi KK Bratunac.

Tekst E.Imamović, Foto: E. Imamović, J. Hadžić Blicko



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno