Zenica

FOTO: Politehnički fakultet Zenica – U znanju prvi, ukupno treći na Građevinijadi u Budvi

FOTO: Politehnički fakultet Zenica – U znanju prvi, ukupno treći na Građevinijadi  – Nakon četiri dana takmičenja u znanju i sportu, donosimo lijepe vijesti sa Građevinijade u Budvi. Susreti Građevinskih fakulteta, sa prostora jugoistočne Evrope ove godine se održavaju po 46 put, a domaćin je Građevinski fakultet iz Skopja.

Ovogodišnja Građevinijada se održava u Budvi u periodu 01-04 maja, a učešće su uzeli studenti sa 26 Građevinskih fakulteta. Osim sportskih aktivnosti, iz disciplina: košarka, mali fudbal, odbojka, šaha za studente i studentice, ove godine su organizovana i naučna takmičenja iz raznih područja građevinarstva.

Prema konačnim rezultatima, studenti zeničkog Politehničkog fakulteta su zauzeli prvo mjesto u takmičenju iz znanja iz određenih naučnih oblasti građevinarstva. Tu titulu su uzeli ispred Novog Sada, Tuzle, Beograda, Mostara, Skopja, Sarajeva,…

U ukupnom plasmanu, zajedno sa sportskim aktivnostima studenti zeničke Politehnike su zauzeli treće mjesto.

Ovim rezultatom zenički fakultet je ostao samo iza fakulteta iz Beograda i Novog Sada, te tako ostvario najbolji rezultat od svih fakulteta iz Bosne i Hercegovine.

Čestitamo studentima Politehnike na dostojnom predstavljanju svoga Univerziteta, fakulteta i odsjeka.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem