Zenica

FOTO: Pogledajte konkretne rezultate projekta “Mali planinari” obdaništa “Sindibad”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obdanište “Sindibad” Zenica je prvo obdanište u gradu i šire koje je pokrenulo realizaciju projekta “Mali planinari”. Cilj ovog projekta jeste boravak djece i njihovih roditelja što češće u prirodi, daleko od mobitela i ostale savremene tehnologije.

Projekat je edukativnog karaktera te je detaljno i pedagoski osmišljen od strane odgajateljice Nisvete Kozlić. Do sada su organizovane planinarske ture na Smetovima, Eko parku Tvrtkovac, Zmajevcu te vrhu Kljun. Mnogo stečenog znanja unutar učionice vrtića zamijenili su edukativni izleti a sve uz pomoć turističkog i planinarskog vodiča Afana Abazovića.

Mali planinari imaju svoj logo te svoju planinarsku himnu koju su osmislili roditelji planinara. Na izletima djeca uče historijske činjenice, upoznaju se sa florom i faunom naše zemlje, uče o svemiru i planetama, preskaču barice, slušaju cvrkut ptica, igraju se te udišu čist vazduh.

Boraviti u prirodi je važno ali da bi učenje bilo produktivno potrebno je organizovan, sistemski i planski kreiran program koji će pokazati jasne ishode i pravilno uticati na razvoj djece.

Vrtić Sindibad je uspio osmisliti i dobrim dijelom realizovati ove jasne i jako vazne životne ciljeve. Do novih avantura, vrtic Sindibad vam šalje planinarski pozdrav VEDRO.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno