Zenica

FOTO: Održano završno druženje učesnika i organizatora manifestacije “ZENICA 2020, KAFA UZ KNJIGU O ZENICI”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održano završno druženje učesnika i organizatora manifestacije “ZENICA 2020, KAFA UZ KNJIGU O ZENICI” – Proteklog petka, 18. septembra 2020.godine u popodnevnim satima, ispred knjižare EN u Titovoj ulici broj 20 u Zenici, održano je završno druženje učesnika i organizatora manifestacije ZENICA 2020, KAFA UZ KNJIGU O ZENICI, koji su inicirali, osmislili i organizovali Midhat Kasap i Zuhra Bajramović-Halać.

Od 02. augusta do 09. septembra 2020. godine na spomenutom prostoru svake srijede od 11:00 sati govorilo se o prošlosti Zenice.

Naime, ovo planirano druženje srijedom u mjesecu avgustu sa autorima knjiga i ljetnom oživljavanju Titove ulice i ove popularne pješačke zone sa Carine prema RK Zeničanka, koje se, evo, produžilo i na dvije prve srijede u mjesecu septembru.

U navedenom periodu svake srijede održano je druženje uz šest knjiga i to:  Ibrahim Emić, „Putovanje u prošlost, od kasabe do grada“, Mirsad Đulbić, „Zenički leksikon“, Mirza Džananović, „ Grad u dimnjacima-urbanizacija Zenice od 1945. do 1990.godine“, Josip Dujmović „Zenica blues-od Perviza do Arene“, Muhamed Ibrahimagić „Ćuprija“, te Branimir Tucaković „Čelik zauvijek“.

Ove knjige možete kupiti u knjižari EN na Carini, Titova ulica broj 20.

Jedan od organizatora ove manifestacije, Midhat Kasap, tim povodom, je saopštio:

– Tu, na početku gradske pješačke zone, s građanima Zenice družili su se autori knjiga o Zenici i njenoj prošlosti: Ibrahim Emić, Mirsad Đulbić, Mirza Džananović, Josip Dujmović, Muhamed Ibrahimagić i Mirnes Huseinagić. Ovo druženje bila je prilika da se sjetimo i Branimira Tucakovića, autora knjige “Čelik zauvijek” (koautor Mirnes Hueinagić), te i drugih autora koji su pisali o Zenici, ali više nisu među živima:  Salih Jalimam, Hasan Šestić, Mesud Sarić, Vlastimir Jović, Salih Uzunović…

Hvala svima koji su lijepim komentarima i korisnim sugestijama podržali ovaj vid promocije Zenice u toku ljetnih mjeseci kada je broj kulturnih sadržaja u našem gradu puno manji. Hvala knjižari EN čija je vlasnica Zuhra Bajramović-Halać  bila i jedan od inicijatora ovih lijepih i korisnih druženja.

Hvala i građanima Zenice i gostima našeg grada koji su nam u proteklih mjesec i po bili moralna podrška.

Ove godine družili smo se s autorima knjiga, koje su već promovisane u našem gradu.

Zbog Covida 19 svi programi održani su na otvorenom prostoru.

Ovogodišnje ljeto je na izmaku, ali o narednom, kulturnom ljetu u Zenici već se uveliko razmišlja, ali i o novim i drugačijim sadržajima. Zahvaljujući trudu organizatora i podršci autora prva manifestacija “Kafa uz knjigu o Zenici” koštala je NULA KM. I to se može za grad koji se voli dušom -, saopštio je Kasap i na kraju spomenuo medije: Zenicablog, FTV, RTV Zenica, te brojne portale koji su pisali o “Kafi uz knjigu o Zenici”.

E.Imamović

Foto galerija M.Kasap



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno